Ciutat

Detinguda una banda criminal georgiana per diversos robatoris amb violència

Els Mossos d’Esquadra i la Policía Nacional han portat a terme un operatiu que ha permès la detenció de 18 membres d’una organització criminal que robava en domicilis de Barcelona i a altres municipis, entre ells Sabadell. Els detinguts, quatre d’ells a Sabadell, van passar a disposició judicial i ja es troben a presó.

L’alarma va saltar a l’octubre de l’any passat, quan els agents dels Mossos d’Esquadra van tenir constància d’un robatori amb força a Terrassa. Es van identificar els tres autors com membres d’un grup d’origen georgià ubicat al districte barceloní de Sant Martí, especialitzat en robatoris a domicilis.
Els agents van descobrir que el grup s’havia dividit reclutant nous integrants d’organitzacions que s’havien desfet, tant a Catalunya, com a diverses ciutats de l’estat espanyol, europees, o fins i tot que havien vingut directament des de Geòrgia per integrar-se a l’activitat delictiva de la banda.

El grup actuava a la zona metropolitana, al Vallès Occidental, el Baix Llobregat i fins i tot a Madrid. Per això es va crear un equip de treball conjunt amb els agents de la Policía Nacional. A la capital espanyola, una patrulla va avortar un robatori in fraganti dels investigats, que va acabar amb la detenció de quatre persones que van ser ingressades al CIE.
A Sabadell, la operació va acabar amb 4 arrestats de nacionalitat georgiana, però també es van produir detencions a Barcelona i Hospitalet de Llobregat. Els agents van recuperar diverses joies, aparells electrònics de valor elevat, eines i material per forçar tot tipus de portes, càmeres per detectar moviment, diversos equips electrònics de seguiment, un dron i productes químics per a la comprovació de la puresa de les joies. En una segona fase, també es va detenir un ciutadà d’origen armeni a qui el grup venia gran part dels objectes sostrets.

Comentaris
To Top