Ciutat

Salut aporta més de mig milió d’euros addicionals a sis ambulatoris de la ciutat

El Departament de Salut destinarà 12,5 milions d’euros addicionals a 155 Equips d’Atenció Primària (EAP) que treballen, en entorns socioeconòmics desfavorables. A Sabadell, sis centres de salut es podran beneficiar d’una injecció de 727.759,29 euros. El nou model d’assignació de recursos per a l’atenció primària comunitària vol combatre les desigualtats en salut de la població. Per això, ha posat en marxa un programa que s’aplicarà, principalment, en zones amb un entorn socioeconòmic desfavorable.

Seguint aquests paràmetres, sis centres de la ciutat estan per sota de l’assignació que li correspondria segons el nou model. De fet, quatre dels Equips d’Atenció Primària (EAP) es troben entre els centres que hauran de rebre una compensació més elevada, ja que són dels més perjudicats actualment. Es tracta dels EAP Sud, Ca n’Oriac, La Serra i Nord. El del Sud, rebrà l’assignació addicional màxima que estableix el Departament de Salut: 200 mil euros, el segueixen Ca n’Oriac, amb 187.986 euros; La Serra, amb 138.394; i Nord, amb 121.259 euros.

Amb una dotació inferior -el mínim és de 30 mil euros- trobem l’EAP Can Rull (49.085 euros) i el de Sant Oleguer (31.034 euros).
Els càlculs es fan en base a un indicador social, que ha elaborat l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). D’acord a aquest nou criteri, Salut ha extret la diferència respecte els EAP que rebien un finançament per sota del nou model i ha ordenat els equips de major a menor privació social, dividint-los en quatre blocs. A les de major privació social, se’ls ha assignat el 40 per cent de la diferència entre els que els tocaria i la fórmula AQuAS i l’assignació real que rebien. És el cas dels EAP Sud, Nord, Ca n’Oriac i La Serra. Als del segon bloc, s’els ha assignat el 30 per cent (EAP Can Rull), mentre que als del tercer i quart (EAP Sant Oleguer), els hi correspon un 25 per cent. En total, Salut invertirà, de manera immediata, 12,5 milions d’euros a 155 Equips d’Atenció Primària.

Comentaris
To Top