Ciutat

Reconeixement republicà a la Dra. Júdez

«He donat molt però m’han donat molt». Així va resumir la doctora Joaquima Júdez i Fageda l’agraïment al reconeixement que dimecres al vespre li va fer Esquerra Republicana de Catalunya a Sabadell en atorgar-li al Premi Valors Republicans 2017 a aquesta pediatra i psiquiatra sabadellenca referent en la detecció, tractament i ajuda a les persones amb discapacitat intel·lectual.
La secció local d’ERC, coincidint amb el 14 d’abril, organitza des de fa 13 anys un acte per reconèixer els valors republicans en persones exemplars. El lliurament del premi es va fer al Teatre Principal  sense l’assistència prevista del conseller Toni Comín que, al final, no es va poder desplaçar fins a Sabadell.

L’alcalde, Juli Fernàndez, en la seva intervenció la va definir com «una personal excepcional» que «tot ho ha fet amb amor». En aquest sentit va afirmar que «Joaquima Júdez és l’artífex de que Sabadell sigui una ciutat de referència en Salut Mental». Segons
Fernàndez, «gràcies a l’es-
forç i a la capacitat de lideratge».
També va aprofitar per convidar tothom a la festa d’Atendis que es celebrarà el proper 7 de maig.
La doctora Joaquima Júdez després de rebre el premi va repassar davant de tots els presents una part de la seva vida fins arribar a Sabadell. Nascuda a Sant Quirze de Besora el 1934 va patir les conseqüències de la guerra amb l’exili del seu pare i la presó de la seva mare.
Va viure a Madrid on va estudiar magisteri i medicina. Uns bonyets que tenia des de petita a la seva mà van contribuir a forjar el seu caràcter valent. Un cop acabada la carrera de medicina va poder optar a una beca per fer pràctiques a Sabadell. «Aquí se’m va obrir el món», va explicar. Més endavant va fer el projecte de medicina escolar que va culminar amb el Centre de Medicina Preventiva.

Comentaris
To Top