Ciutat

Injecció de 9,4 milions d’euros pel projecte estratègic del govern local

Sota el títol de «Reiniciant Sabadell en xarxa», l’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI) presentada per l’Ajuntament ha rebut una aportació de 9,4 milions procedents de la Comissió Europea.
L’ajuda suposa que «l’estratègia de com despleguem polítiques en el territori té l’aval de la Comissió Europea i això es tradueix en que Sabadell té una estratègia i que la planificació serveix per tenir recursos per fer allò que has planificat».

Amb aquestes paraules es va referir, dimecres passat, l’alcalde, Juli Fernàndez, a la subvenció de 9,4 milions d’euros procedent dels Fons Feder europeus. La quantitat representa més de la meitat dels fons que rebrà Catalunya per aquest concepte. L’ajuda servirà per finançar conjuntament amb l’Ajuntament, els 18,8 milions d’euros en què s’ha quantificat la transformació sostenible de la ciutat. Es tracta d’un projecte que proposa diferents actuacions, algunes d’elles ja estan en marxa, i que es desenvoluparan fins el 2020. La major part de la inversió (9,8 milions) es farà l’any 2018. Els fons es destinaran principalment, va dir l’alcalde, a la promoció econòmica sostenible i a la inclusió social.

A més, s’introdueix el concepte de reiniciar Sabadell en xarxa. Els quatre objectius temàtics del projecte són: implementació i millora de les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) amb un 11 per cent de la inversió; eficiència energètica (26,5 per cent); protecció del medi ambient (29,5 per cent), i inclusió social i lluita contra la pobresa (33 per cent).

El tinent d’alcalde de Territori, Maties Serracant, va avançar algunes de les actuacions que caldrà concretar en els propers mesos. Figura, per exemple, la posada en marxa d’una targeta contact less ciutadana per accedir a alguns serveis municipals així com la instal·lació de sensors ambientals o d’aparcament. L’ampliació dels recorreguts a peu i en bici són altres de les apostes del govern així com la renovació de la flota d’autobusos i la millora energètica dels equipaments municipals.

To Top