Ciutat

L’equip de waterpolo femení farà el pregó més aquàtic de la història

La Festa Major de Sabadell comença oficialment aquest divendres al vespre amb el tradicional pregó que aquest any anirà a càrrec de les 13 membres de l’equip de waterpolo del Club Natació Sabadell. Serà un reconeixement ciutadà a les super guanyadores de copes.

a dècada prodigiosa de l’equip de waterpolo femení del Club Natació Sabadell ha estat reconeguda per l’Ajuntament de Sabadell perquè siguin les jugadores les que donin el punt de sortida a la Festa Major. En aquests 10 anys l’equip entrenat per Nani Guiu fins aquest mes de juny ha aconseguit 4 Copes d’Europa, 3 Supercopes d’Europa, 9 lligues i 9 Copes de la Reina de 10 possibles i no perdre un partit de lliga des del 2 de maig del 2010. Fa 7 anys i gairebé 4 mesos.
A més moltes d’elles han assolit amb la selecció espanyola els títols de campiones del món (Barcelona’2013), campiones d’Europa (Budapest’2014), subcampiones olímpiques (Londres’2012) i fa un mes el subcampionat del món a Budapest. Són el millor equip de la història de l’esport sabadellenc. Sense cap mena de dubte.
La capitana sabadellenca Olga Domènech, habitual aixecadora de trofeus, ens valora aquest reconeixement. «El primer que vaig sentir és un enorme agraïment per part de l’Ajuntament pel reconeixement que representa fer el pregó de la meva ciutat. Després em van venir moltes coses al cap. Al principi no li dónes importància, però quan penses fredament et venen molts sentiments que ni tan sols pensava que eren a dintre meu. He nascut a Sabadell i puc dir que aquesta ciutat forma part de mi mateixa».

Maica García, millor esportista sabadellenca en dues ocasions, se sent «genial» per ser pregoneres de la Festa Major. «És un orgull que ens tinguin tan bé considerades com equip. Som de la ciutat i crec que sabem portar el nom de Sabadell a tot el món amb el cap ben alt».

Exposicions
Aquest dijous s’obren les primeres exposicions de la Festa Major: «El perquè d’un Museu tèxtil a Sabadell», al Museu d’Història (18.30h) i «Magem incandescent» al Museu d’Art (19.30h). I divendres (19h) la III Biennal d’Art Jove a l’Acadèmia de Belles Arts, que inclou el veredicte del jurat.
La Sala d’exposicions temporals de la Fundació Gas Natural Fenosa (Plaça del Gas, 8) inaugura aquest dijous (17h), en el marc de la Festa Major, «Benvinguts a la nanodimensió!». La mostra té l’objectiu de divulgar els reptes assolits per la nanociència i la nanotecnologia, així com les seves aplicacions i ha estat organitzada conjuntament amb l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i l’Institut de Nanociència d’Aragó (INA), en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). Es podrà visitar fins al 19 de novembre.

Nou cap-gros
L’entitat Bastoners de Sabadell presentaran en públic un nou cap-gros perquè faci companyia al Rodet que ja fa 17 anys acompanya la colla en les seves actuacions. La germana petita del Rodet ha tingut una primera presentació aquest dijous però la presentació oficial es farà divendres a l’inici de la Festa Major.
La Bobina ha estat obra de l’artesà de Cervera Xavi Badia del Taller La Gàrgola i està pensada per ser utilitzada per nens a partir de 5 i 6 anys, ja que el seu germà gran és molt més alt que ella i habitualment el porten mainada més gran.

A l’edició impresa de D.S., tota la informació sobre l’inici de la Festa Major’17.

To Top