Ciutat

La freqüència de pas dels FGC millorarà amb 15 nous trens el 2019

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha adjudicat la construcció i subministrament de 15 unitats de tren elèctriques per millorar la freqüència de pas a la línia Barcelona-Vallès.

L’empresa suïssa Stadler Rail serà l’encarregada de construir els 15 nous trens per un import de 120 milions d’euros. L’adquisició d’aquests quinze combois, de quatre cotxes, 80 metres de longitud en total, i ample internacional (1,435 m) té per objectiu absorbir el creixement del nombre de viatgers anual motivat per els perllongaments del servei a Terrassa i Sabadell, l’increment de la mobilitat, que ha recuperat la tendència d’abans del 2010, i el transvasament d’usuaris dels serveis de Rodalies Renfe a FGC.

Està previst que els nous trens, que són elèctrics, s’incorporin als recorreguts que connecten Sabadell i Terrassa al llarg de l’any 2019. L’augment de la flota d’unitats permetrà multiplicar per dos la freqüència de pas en els ramals de Sabadell i Terrassa, passant d’un servei cada 10 minuts en hora punta a un tren cada 5 minuts, com va informar la Generalitat amb motiu de la inauguració de les noves estacions. També facilitarà una major rotació de les unitats en hores de menor rendiment reduint el total de kilòmetres recorreguts per tren i perllongant la seva vida útil.

Segons Ferrocarrils, es tracta d’una inversió imprescindible per garantir el confort dels usuaris i mantenir els estàndards de qualitat del servei de la línia Barcelona-Vallès, contribuint alhora a la mobilitat sostenible en aquest corredor clau per a la població i l’economia de la Regió Metropolitana de Barcelona.

To Top