Ciutat

Prop de 110 activitats durant una setmana per celebrar la Festa Major de la Creu Alta

Els participants a l'acte
Els participants a l'acte / D. S.

L’Associació de Veïns de la Creu Alta ha preparat més de 110 activitats per la Festa Major del barri, que se celebrarà del 15 al 20 de maig. No hi faltaran el correfoc, els gegants, la fira d’artesania, o els concerts de nit.

El president de l’entitat, Rubén Cantó, destaca que els 30 anys de la baixada de carretons i que «des de fa tres segles es fa la FM de la Creu Alta, no tota seguida» han estat molt rellevants a l’hora d’entrar al catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

Aquest any en el pregó s’explicarà la història de la festa; per això, s’avança a les 20h de divendres 18 de maig, a la plaça de la Creu Alta. El el periodista creualtenc Ricard Ustrell rebrà el XXIV Tallaret d’Honor.

Novetats d’enguany

Entre les novetats d’enguany es faran visites guiades a la Torre de l’Aigua, que celebra el seu centenari. Les sortides, gratuïtes, seran dissabte 19 i diumenge 20 de maig d’11h a 13h.

D’altra banda, dissabte 19 a les 10h Jaume Marco farà un curs gratuït per aprendre el funcionament bàsic d’una càmera rèflex. Cal inscripció prèvia al correu info@j4press. com. També sobre aquest tema, aquest any es farà la I Gimcana fotogràfica, amb diferents proves d’habilitat, dissabte 19 a les 18h a la plaça de la Creu Alta.

Activitats infantils

Pels infants hi ha més novetats, com un espectacle de màgia a càrrec del Mago Martín, dissabte 19 a les 11h a la plaça de Pep Ventura. El mateix dia a la mateixa hora l’Estruc també organitza un taller de circ en família.

Concerts

Els tradicionals concerts a la plaça de la Creu Alta es faran de divendres a diumenge.

Divendres 18 actuarà el grup d’ska sabadellenc Skandol, a les 22h. El seguiran la K-Liu i els DJ Magenta i Slècsia.

Dissabte 19, a partir de les dotze de la nit, serà el torn del reggae llibertàri d’Adala, als que seguiran el DJ Malandras.

Diumenge 20 la Banda de Música de Sabadell farà un concert a les 20h l’avinguda Onze de Setembre.

Entitats d’aniversari

Aquest any la Festa Major de la Creu Alta celebrarà els 100 anys del Teatre Sant Vicenç; que els Diables de la Creu Alta fan 35 anys, els Gegants 30 i l’esplai La Branca 25, entre altres.

Un dels membres de la Comissió de Festes, Jordi Torguet, assegura que «el programa és més o menys el de sempre, però amb aquells trets que aquest any estan molt centrats en el patrimoni festiu de Catalunya i també en aquelles entitats que tenen aniversaris destacats perquè van de cinc en cinc».

No hi faltarà la competició entre Llamps i Trons. Un dels fundadors de l’entitat, Jaume Marco, «és una satisfacció molt gran que després de 15 anys això ho hagi agafat gent jove, que tiri endavant, que hi hagi una competència molt sana dins de la Creu Alta i que per molts anys duri».

Tots els actes es poden consultar al diari de la Festa Major, a l’aplicació per mòbils Android i al web www.lacreualta.cat. Des de l’Associació destaquen que aquest any han inclòs al programa un espai alternatiu on fer els actes en cas de pluja.

Comentaris
To Top