Ciutat

L’oposició critica l’Audiència Pública

L'Audiència Pública d'aquest dilluns a Cal Balsach / ÓSCAR ESPINOSA

Els portaveus dels grups municipals de l’oposició expliquen la seva visió sobre l’Audiència Pública que el govern local va celebrar aquest dilluns al centre cívic de la Creu Alta, a Cal Balsach. En línies generals, la visió sobre aquests tres anys de mandat del quatripartit mostra una mirada pessimista.

CARLES ROSSINYOL (PDECat)

Per Carles Rossinyol, del PDECat, l’audiència demostra que la tasca del govern “no ha anat com la seda”, ja que comparèixer així davant els ciutadans és un compromís que no van complir al 2017 i que ara, quan sí ho fan, és a un any de les eleccions. “Estan a final de mandat i continuen com si fossin al principi, prometent sense mostrar res palpable”, afegeix.

JOSEP AYUSO (PSC)

“Parafernàlia, fum i propaganda”. Així és com valora el portaveu del PSC, Josep Ayuso, l’audiència. Considera que l’acte va estar protagonitzat pels “sospitosos habituals”, entre els quals hi havia “càrrecs de confiança i funcionaris majoritàriament”. Segons els socialistes, la intenció del govern local és fer “autobombo” a un any de les eleccions municipals. Ayuso assenyala que, a més, les declaracions de Serracant demostren que “no s’ha fet res” en aquests tres primers anys de govern del canvi. De fet, Ayuso sosté que aquesta sensació d’absència ja és un sentiment generalitzat i no només dels socialistes. “Es veu entre les associacions de veïns i les autoritats comercials que no hi ha cap lideratge al govern municipal”, sentencia.

JOSÉ LUIS FERNÁNDEZ (Cs)

El portaveu de Ciutadans, José Luis Fernández, considera que l’audiència mostra “un triomfalisme injustificat”. “Que ara diguin que estan fent molt bé la feina que ja tenien que haver fet des de l’inici de la legislatura son impostat, com de cartró pedra”, continua Fernández, i es pregunta per què el govern dona tanta importància política a qüestions que són “merament tècniques”.

ESTEBAN GESA (PP)

“El que el govern local fa està d’esquenes a la realitat de Sabadell”. Esteban Gesa, portaveu del grup municipal del PP, considera que estan actuant només “sota la demanda d’alguns” i els seus plans d’actuació “no responen a les demandes reals de tots els sabadellencs”. Per Gesa, la prioritat és resoldre el problema de neteja que creu que té Sabadell i la pujada de la taxa d’escombraries. “L’audiència s’ha celebrat per rendir comptes als seus”, lamenta el portaveu dels populars a Sabadell.

LLUÍS MONGE (no adscrit)

Des del punt de vista del regidor no adscrit Lluís Monge, l’Audiència Pública “és una posada en escena molt típica d’aquest govern, de molt soroll, però que no es tradueix. Poc té a veure el que ahir es va presentar i es va dir amb la realitat, perquè és un govern desunit i amb moltíssimes mancances que no acaba d’afrontar el que realment necessita la ciutat”. “Com massa coses d’aquest govern es queda en això, en una posada en escena”, conclou l’exregidor del PSC.

CARLES BOSCH (no adscrit)

El també exregidor socialista i ara no adscrit Carles Bosch, creu que “estem en precampanya i és normal que intentin demostrar l’acció que han fet”. Personalment, Boch creu que el govern local “ho ha fet tot bastant malament”. El regidor ha explicat que “crec que van venir amb unes idees preconcebudes, que no han pogut aplicar res perquè han vist que totes les seves idees eren inaplicables i les que han aplicat les han aplicat malament, com aprofitar autobusos de Bilbao de 18 anys, o regalar 4 milions d’euros a la Generalitat quan el que hauria de fer és exigir que ho paguin ells, o fer rotondes que embussen la ciutat”.

Comentaris
To Top