ESPORTS

El Club Natació presenta l’ambiciós projecte de Les Naus

El president Claudi Martí juntament amb Juli Fernàndez i Marisol Martínez observant la malmesa coberta/Victòria Rovira

Sostenible i saludable. El nou projecte de Les Naus del Club Natació és el més ambiciós d’aquest segle XXI i s’emmarca en el Pla Pedrera que va iniciar l’entitat sota la presidència de Claudi Martí. Les anomenades Naus Bessons adquirides l’any 1997 per resoldre les dificultats d’espais de les seccions de sec s’han envellit i pateixen una sèrie de problemes estructurals greus. Ara, el Club Natació, amb la col·laboració de l’Ajuntament i empreses privades com Naturgy, Sud Renovables i GECM, ha presentat un projecte de millora global que es basarà en tres eixos.

S’eliminarà el fibrociment (uralita) de la coberta en un primer pas que es portarà a terme durant el mes d’agost. Posteriorment es farà la instal·lació de la nova coberta tipus ‘sandwich’ amb tractament d’absorció acústica que reduirà el soroll per una millora de la convivència veïnal. De fet, s’havien produit queixes dels veïns. I en l’apartat de medi ambient es col·locaran un total de 654 plaques fotovoltaiques d’autoconsum que permetrà una eficiència energètica. Segons els càlculs realitzats, això permetre cobrir més del 20 per cent de les necessitats elèctriques del Club.

La inversió total de l’obra supera els 600 mil euros i les accions van encaminades a complir el protocol de Kyoto 2020, amb una reducció de les emissions dels gasos d’efecte hivernacle en un 20 per cent. El calendari de l’obra té data: el 12 d’octubre, Diada del Soci, s’espera que Les Naus ja estiguin operatives. De moment, les activitats de voleibol, bàsquet i futbol sala hauran de trobar alternatives, com la Fira Sabadell (ara mateix es fa el Casal d’estiu de futbol sala), pistes externes de la ciutat i altres instal·lacions municipals. A la presentació també van assistir, en representació de l’Ajuntament, els tinents d’alcalde Marisol Martínez, Juli Fernàndez i el primer tinent d’alcalde Joan Berlanga qui, com a regidor de Sostenibilitat, va celebrar especialment l’acció del Club Natació. La regidora d’Esports, Marisol Martínez, va afegir que “això és el primer exemple del Clúster de l’Esport que hem iniciat. Generarà oportunitats per la ciutat”.

Comentaris
To Top