Publicitat
Vallès

El transport públic serà més barat en 6 municipis del Vallès

Badia, Barberà i Sant Cugat s’integraran a la zona tarifària 1

Un tren de rodalies a l'estació Sabadell Sud / Óscar Espinosa

El preu del transport públic s’abaratirà en 18 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), entre ells sis ciutats del Vallès Occidental. Així ho ha confirmat aquest dimecres l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en referència a la informació que havia avançat el diari El País i que, segons ha detallat Colau, permetrà integrar aquests municipis a la zona 1 de tarifes del transport públic. Sabadell no entraria, de moment, en el pla i seguirà pertanyent a la zona 2.

Segons apunta el rotatiu, en la seva edició catalana, la mesura serà aprovada al plenari de la corporació metropolitana el proper dimarts 16 d’octubre i després l’ATM haurà d’aprovar el nou mapa tarifari. En contrapartida a l’aplicació d’aquesta reducció de tarifes, els municipis hauran d’assumir la diferència del cost del servei a través d’un nou impost. Entre els municipis vallesans que se’n beneficiaran es troben Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola, Ripollet i Sant Cugat del Vallès.

Colau ha dit que fa temps que es treballa amb aquest objectiu perquè “volem que hi hagi un transport públic a la ciutat real que és la ciutat metropolitana” per “caminar cap a la zona única”. Actualment, una T-10 d’una zona costa 10,2 euros, mentre que una de dues zones s’enfila fins als 20,10 euros. Pel que fa al preu de la T-Mes està actualment en 72,7 euros, que es podria arribar a reduir fins a un 34% en els divuit municipis afectats per aquest canvi de tarifes. Passaria el mateix amb el títol de la T-Trimestre, on els usuaris es podrien veure beneficiats amb una rebaixa de fins al 35% respecte els preus actuals.

Publicitat
Comentaris
To Top