Ciutat

Tercer dia de vaga a CAP i hospitals

Els metges continuen en vaga a CAP i hospitals

Un usuari del CAP del Centre / LLUÍS FRANCO

Aquest dimecres continua la vaga dels metges d’atenció primària i dels hospitals. Els serveis mínims passen del 25 al 33 per cent. Ahir al vespre hi va haver una tercera reunió de mediació entre la Generalitat i el sindicat Metges de Catalunya que, segons recull l’ACN, va servir per acostar posicions però no per aturar la vaga.

Els metges reclamen poder dedicar més temps als pacients, una proposta que no accepta l’Institut Català de la Salut, que ahir va proposar en comptes d’això reduir la població assignada a cada metge. Els professionals sanitaris no van veure malament aquesta opció però volen esperar a veure un informe per saber si d’aquesta manera les visites podrien durar almenys 12 minuts, com reglamen des del sindicat.

SERVEIS MÍNIMS

A l’hospital Taulí les urgències funcionen amb normalitat, així com els serveis especials: unitats de curs intensives, unitats de vigilància intensiva, unitats coronàries, unitats d’hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia. L’atenció de l’activitat quirúrgica inajornable derivada de l’atenció urgent i greu, així com les intervencions neoplàsiques programades. Pel que fa a l’atenció quirúrgica es farà aquella que sigui inajornable, derivada de l’atenció urgent i greu, així com les intervencions neoplàsiques programades.

La resta de serveis assistencials tenen cobertura de mínims d’un quart de la plantilla durant les dues primeres jornades de vaga i d’un terç de la plantilla a partir del tercer dia de vaga. El Parc Taulí no desprogramarà cap de les activitats previstes, tot i que no pot garantir una situació de normalitat a tots els dispositius ja que poden haver-hi professionals adherits a la vaga.

Pel que fa als Centres d’Atenció Primària (CAP), els serveis mínims que prestaran aquest dimarts són del 25 per cent, mentre que a partir de demà seran del 33 per cent.

Comentaris
To Top