ESPORTS

La Junta del Centre d’Esports dóna llum verda a l’operació acordió

La Junta fa un pas clau per a la supervivència del club

La taula presidencial de la Junta General amb Esteve Calzada al capdavant / O. Espinosa

Amb la representació del 87,85 per cent del capital a la sala, la Junta General Extraordinària del Centre d’Esports-SAD ha aprovat el punt fonamental de l’ordre del dia, és a dir, la reducció i augment del capital social simultani, el que es coneix com l’operació acordió. Això permet restablir l’equilibri entre el capital social i el patrimoni net de la societat i significa un pas important en l’estabilitat econòmica de l’entitat.

La votació no s’ha aprovat per unanimitat perquè el grup Viacron, representant per Antoni Reguant amb el 38 per cent accionarial, s’ha mostrat contrari i fins i tot ha anunciat la impugnació judicial de l’acord. Sabarcat (grup Calzada, amb el 39% de les accions) ha rebut el suport decisiu de la Fundació de l’Esport (11 per cent representat) per tirar endavant l’acord a més de tots els accionistes minoritaris presents, inclòs l’expresident Joan Soteras. En total s’ha aprovat amb un 56,7 per cent.

El capital social queda disminuït en 398.805 euros mitjançant la reducció del valor nominal a tres euros de totes les accions actuals, mentre l’ampliació aprovada és per un import de 900 mil euros amb una emissió de 300 mil noves accions de 3 euros de valor nominal cada una, numerades de la 132.936 a la 432.935, sense prima d’emissió. Es respectarà, lògicament, el dret de subscripció preferent dels actuals accionistes. Després de l’ampliació, el capital social passa de quasi 8 milions a 1,2.

L’advocat i conseller Luis Salas de Córdoba va ser l’encarregat d’explicar tots els detalls de la situació del club. Després de la regularització societària davant el Registre Mercantil -un fet pendent des de l’any 2002- i l’aprovació de l’operació-acordió, Esteve Calzada es confirma com a màxim accionista del club (probablement arribarà al 84 per cent del capital social) i podrà activar, sense entrebancs burocràtics, les possibles inversions estrangeres, alguna ja molt avançada tal com va reconèixer el mateix Calzada.

Les desavinences entre Esteve Calzada i l’anterior president Antoni Reguant es van posar de manifest i el mateix Reguant va confirmar que el contenciós privat acabarà als tribunals. Calzada va dir que “sense aquesta mesura de l’operació acordió el club entraria en fase de desaparició. És un miracle que encara estigui viu. Necessitem un màxim accionista sòlid per poder seure i negociar amb nous inversors”.

Comentaris
To Top