Ciutat

Un matí nadalenc al Poblenou

Dos nens fan cagar el tió / Cedida

Situat a l’altra banda del riu Ripoll, entre la Salut i Torre-Romeu, el barri del Poblenou és el més apartat del nucli urbà de Sabadell. Tot i això, la màgia del nadal també arriba cada any amb molta personalitat. Aquest matí, l’Associació de Veïns del Poblenou ha organitzat una festa nadalenca al CEIP Juan Ramon Jiménez. Els més menuts del barri han fet cagar el tió gegant i han pogut veure al Pare Noel; els més grans han gaudit d’un mercat solidari i d’un esmorzar a la brasa.

Les portes del centre s’han obert a les 10.30 h d’aquest matí, i centenars de veïns i veïnes han anat passant. “Ha sigut un èxit, ha vingut moltíssima gent”, explicava el Rubén Navarro, president de l’AV del Poblenou. Navarro explicava que és una activitat que es fa des de fa molts anys i que s’organitza gràcies als veïns.

Al mercat solidari s’ha venut detalls nadalencs, llibres i manualitats fetes pels veïns del barri. Una part de la recaptació d’aquesta activitat anirà a l’associació ‘Escucha la Vida’, que persegueix la investigació contra la microtia infantil, una malformació de les orelles que impedeix escoltar bé. L’associació la van crear els pares de l’Hugo García, un nen de Sabadell que la pateix i que necessita 130.000 euros per ser operat als Estats Units.

Productes del mercat solidari / X.O

Cap a les 11.00 h ha arribat el tió gegant al centre. Molts nens s’han apropat per fer-lo cagar. També han rebut la visita del Pare Noel, a qui li han fet arribar la llista de joguines per aquest nadal. I, si al centre de la ciutat, la oferta gastronòmica més habitual de les activitats a l’aire lliure són els ‘Food Trucks’, l’estrella dels barris són les botifarrades a la brasa preparades pels veïns, això sumat a un repertori musical nadalenc, ha arrodonit un matí festiu.

Una nena amb Mickey Mouse i el Pare Noel / X.O

Un programa propi

 “Cada any preparem un programa nadalenc pel barri, i una de les tradicions més importants és la cavalcada”, explicava Navarro. El barri del Poblenou queda molt apartat de la ubicació per on passa la cavalcada del proper dia 5, però això no ha estat mai un problema, perquè els propis veïns en fan la versió del barri. “Els veïns decoren les carrosses i ho organitzen tot. És una activitat que la fem pels nens del Poblenou i per a tothom”, assegurava el president de l’Associació de Veïns. La cavalcada d’enguany sortirà a les 20.00 h del dia 5 des del CEIP Juan Ramon Jiménez.

Aquesta tarda se celebrarà el tradicional quinto al centre cívic del barri, el 31 de desembre es farà una festa de cap d’any a la mateixa escola i el dia 2 rebran al patge reial i un mini cinema.

Comentaris
To Top