Ciutat

La Xarxa Badabadocs tanca dos anys de reflexió sobre el futur de l’Educació

La Xarxa Local Badabadocs està formada per vuit escoles i instituts de Sabadell i els voltants, unides en una plataforma comú per treballar el model educatiu que donarà resposta als reptes del futur proper. Les escoles Nostra Llar, Ribatallada, Sant Nicolau i Escola Pia; l’Institut Arraona; l’Escola Taller Xalest, l’escola El Sol i la Lluna, de Castellar del Vallès, i l’escola Josep Gras, de Sant Llorenç Savall, integren aquesta xarxa.

Els vuit centres van engegar el projecte fa dos anys, i s’han trobat aquesta setmana per extreure’n les conclusions finals. Al llarg d’aquest temps, les escoles i instituts integrants han celebrat 12 trobades conjuntes per posar en comú la feina feta, guiats pels principis de la col·laboració, l’intercanvi i l’aprenentatge mutu. També han visitat diversos centres capdavanters en innovació pedagògica i han dut a terme activitats amb pares i mares per abordar la transformació educativa i compartir punts de vista.

Un projecte més ampli

Tot plegat s’emmarca dins un projecte més ampli, l’aliança Escola Nova 21, que -seguint una iniciativa de la UNESCO- agrupa centres i entitats per anar cap a un sistema educatiu avançat. Tots els models que es plantegin segueixen aquests eixos: un propòsit educatiu que garanteixi el desenvolupament de competències per a la vida; unes pràctiques d’aprenentatge basades en el coneixement existent sobre com les persones poden aprendre realment, i uns sistemes d’avaluació i organització que estiguin sempre al servei de l’aprenentatge.

L’Escola Nova 21 compta amb l’adhesió de prop de 500 centres, inclosos els centres impulsors. Aquests s’estructuren una seixantena de xarxes locals, entre les quals figura la Xarxa EN21 del Vallès Occidental Nord, amb 8 centres educatius de Sabadell i municipis de l’entorn, que els propis participants van batejar com Xarxa Badabadocs.

Comentaris
To Top