Ciutat

El Moviment Ecumènic de Sabadell signa un manifest contra la pobresa

L’entitat insta l’adminstració a posar les persones més desafavorides entre les seves prioritats

Una voluntària de la Creu Roja conversa amb una persona sense llar durant l'Operació Fred, el gener del 2019 / LLUÍS FRANCO

“La pobresa arruïna la dignitat del éssers humans, i no és inherent a la seva naturalesa. Ni inevitable”, asseguren els membres del Moviment Ecumènic de Sabadell, que reuneix prop d’una vintena de laics i ordenats de diferents confessions cristianes, entre catòlics, protestants i anglicans. Conscients d’aquest fet, i en la línia de la seva tasca social i assistencial, l’entitat ha fet públic un manifest en el qual es denuncia “els efectes de la cronificació de la pobresa”.

Després d’un llarg temps de reflexió i estudi, el Moviment Ecumènic de Sabadell, conclou “que la crisi ha deixat a la nostra ciutat, en major o menor grau, entre 35.000 i 40.000 persones en situació de vulnerabilitat social, amb l’afegit de la consolidació de la pobresa entre un ampli sector de treballadors en precari” i que “la pretesa recuperació de l’economia no beneficia tothom per igual”. També recorda que “la lluita contra la pobresa ha de ser una prioritat essencial de qualsevol governant i de qualsevol persona”.

En aquest sentit, l’entitat ofereix set conclusions:

  1. Tothom té dret a gaudir d’un nivell de vida digne.
  2. A una alimentació i nutrició adequades.
  3. A un habitatge apropiat, amb accés a l’aigua, a l’energia i als sanejaments.
  4. A la salut física i mental en condicions adequades.
  5. A l’educació en tots els graus obligatoris.
  6. A la protecció social, especialment per als infants i per a la gent gran.
  7. Al un treball estable, degudament remunerat, que permeti satisfer les necessitats anteriors, el desenvolupament personal i la integració social.

Finalment, i en conseqüència a aquestes reflexions, el Moviment Ecumènic de Sabadell demana a les administracions “que en la seva acció de govern posin, per damunt de tot, les necessitats concretes de les persones més desafavorides, de manera que, començant per un canvi profund en la legislació laboral, per l’aplicació d’una política tributària equitativa, per la lluita contra l’economia submergida i l’evasió fiscal, entre altres mesures, la pobresa crònica i les desigualtats creixents puguin ser revertides cap a una situació de justícia social plena”.

Comentaris
To Top