Publicitat
Ciutat

Sabadell acull la cinquena trobada de la Xarxa Mai Més, impulsada per l’Amical de Mauthausen

La ciutat de Sabadell ha estat escenari aquest divendres 15 de novembre de la cinquena Trobada de la Xarxa Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més; impulsada per l’Amical de Mauthausen i altres camps, i formada per més de 80 municipis de tot l’estat que tenen per objectiu treballar per la memòria i dotar d’eines els ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans.

La trobada ha comptat amb la presència de més d’una vintena de representants de diferents municipis, que han fet un homenatge i ofrena floral als deportats i deportades davant del monument dedicat a ells a la Plaça de Montserrat Roig de Sabadell. També han participat a l’acte el president de l’Amical de Mauthausen, Enric Garriga; la tinenta d’alcaldessa, Marta Morell; i joves de l’INS Jonqueres.

La trobada, segons expliquen des de l’Amical, ha servit per posar en evidència la importància d’un projecte com Mai Més, per a impulsar i executar polítiques públiques de memòria “en un moment, l’actual, on creix la intolerància i l’extrema dreta, i on la defensa de les llibertats i la convivència, dels Drets Humans i Civils, i dels valors republicans és més necessari que mai”.

Durant la jornada s’han impartit ponències, s’ha presentat el projecte “Memòria i vinyetes” i s’han actualitzat els treballs, recursos i documents de la Xarxa com el Recull Municipal d’Experiències i el Banc de Recursos pedagògics sobre la deportació republicana i l’Holocaust. També s’ha fet una visita temàtica als llocs de memòria de la ciutat, en aquest cas, anant a veure l’aeròdrom i el polvorí, gràcies a la col·laboració amb el Museu d’Història de Sabadell.

Publicitat
Comentaris
To Top