ESPORTS

Gran presència sabadellenca a la ‘Nations Cup’ de billar a Xipre

L'Associació Catalana de Blackball Abacat que va participar en aquesta cita internacional / CEDIDA

L’Associació Catalana de Blackball Abacat, amb seu a Sabadell, va participar en la Nations Cup a Ayia Napa (Xipre), una competició que aplega els millors especialistes de 15 països i nacions durant una setmana. L’expedició d’enguany ha establert un rècord de participació per l’associació amb 43 persones. Els jugadors sabadellencs han estat presents a cinc dels sis equips classificats a través dels rànquings disputats durant la temporada passada en les seves respectives categories.

Així, en l’equip A de Catalunya, la meitat estava format per jugadors locals: l’excampió de Catalunya Ferran Etxebarria i els dos joves valors Pere Alcázar i Axel Aliaño, vigent campió i subcampió de la passada Nations Cup 2017 a Malta en categoria -18 anys respectivament. Juntament amb en David Ureña de Vic; el bagenc Ferran Roca i el vigent campió de Catalunya, Aram Bernaus, de Carme, han format l’esquadra de referència de l’expedició. En l’equip de noies, quatre de les sis components eren representants sabadellenques: Laura Castelló, Mary Lachica, Iris Mateos i Helena Ruiz. En l’equip sènior de majors de 40 anys hi figuraven: David Pérez, Toni Garcia i Joan Marminyà. En l’equip júnior de menys de 23 anys va participar Roger Roig, i en els majors de 50 anys anomenats Màsters cal subratllar la presència de Jordi Pérez, Andreu Jam i Eduard Poquet, que amb setanta-nou anys ha estat una inspiració per a tota l’expedició.

A Xipre es van aplegar poc més de mil jugadors provinents de tres continents. La dificultat en l’àmbit esportiu ha estat màxima, tenint en compte que els països d’ascendència britànica tenen molta tradició en aquesta disciplina. Els equips catalans han guanyat enfrontaments en totes les categories però no han aconseguit la classificació. Malgrat això i tenint en compte que molts dels jugadors i jugadores eren debutants en competició internacional l’experiència ha estat profitosa, i donarà els seus fruits en pròximes ocasions. A partir del gener comença la nova temporada esportiva en totes les categories i podeu trobar informació sobre la mateixa al lloc web de l’associació (www.abacat.cat). El seu fort arrelament a la ciutat es tradueix en tallers d’aprenentatge d’aquesta modalitat de billar a l’Espai Emprius de forma totalment gratuïta.

Comentaris
To Top