Publicitat
SANT QUIRZE

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès repartirà 2.000 ampolles plegables per netejar l’orina dels animals

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès repartirà 2.000 ampolles plegables destinades a la neteja de l'orina dels animals que passegen pel municipi. Aquesta iniciativa s’emmarca en la Festa dels Animals que tindrà lloc el proper 16 de febrer i que, arribant a la seva cinquena edició, continua treballant per fomentar la tinença responsable d’animals.

Una imatge de l'ampolla plegable / AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE

L’ampolla plegable es lliurarà gratuïtament, a partir d’avui, a totes les persones propietàries d’animals que constin al cens municipal de l’Ajuntament. Per a obtenir-la, caldrà presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana una carta que l’administració els farà arribar aquests propers dies als 629 propietaris d’animals censats vius que consten al registre local. Així mateix, i durant la Festa dels Animals, les persones que censin el seu animal a l’estand habilitat per l’Ajuntament, també podran aconseguir una ampolla gratuïtament. També la rebran els participants a la passejada que obrirà la Festa a les 10 del matí.

Publicitat

Les ampolles, rotulades amb l'etiqueta #jonoemmerdoSQV, s’han d’omplir amb aigua i, per a millorar encara més la neteja, s’hi poden afegir unes gotes de vinagre que ajuden a neutralitzar l’olor, aconseguint eliminar la molèstia i ajudant que l’animal no torni a fer pipi en el mateix lloc. La nova ordenança sobre tinença responsable d’animals es va aprovar el desembre de 2017 i estableix les obligacions de recollir els excrements i diluir l’orina amb aigua per evitar embrutar les voreres. Després d’un procés de desplegament de l’ordenança amb l’objectiu d’aconseguir l’acompliment de les accions que vetllen per l’entorn, el reglament també contempla com a infraccions sancionades amb multes no fer-ho. Les taxes i sancions per no complir la normativa poden arribar als 3.000 euros en el cas de les molt greus, com mantenir els animals en condicions higienicosanitàries no adequades.

L’ordenança també regula els nous espais d’esbarjo per a gossos: un total de cinc zones d’ús compartit amb persones que contribueixen a garantir el benestar animal.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top