Oci i cultura

La ‘biblio’ llança el seu Netflix gratuït

El canal eFilm és d’accés lliure per a tothom i es pot fer servir des de casa / D.S.

És ben cert que, a vegades, la cultura és més accessible del que la societat pensa.

I és que les biblioteques públiques ofereixen des d’aquest curs l’accés gratuït a eFilm, el canal de pel·lícules en streaming amb una oferta d’uns 2.400 títols a través del servei de préstec en línia. Entre el material disponible es poden trobar pel·lícules, sèries, curtmetratges, documentals, animació i concerts. “Hi ha des de cinema clàssic a algunes novetats”, explica Miracle Vilella, bibliotecària de la Vapor Badia. 

Malgrat que el catàleg és limitat i que la interfície no és gaire intuïtiva ni visual, el canal eFilm és una gran passa endavant en la digitalització de continguts de les biblioteques. I també de certa competència entre el sector públic i privat, en aquesta època en què han proliferat els canals de streaming com Netflix, HBO, etc. 

Inicialment ha estat creat pel Ministeri de Cultura en l’àmbit estatal. Però després la Generalitat ha desenvolupat l’aplicació a les biblioteques catalanes. 

Les biblioteques també ofereixen el préstec de llibres electrònics, l’e-book, que es presta fins a 21 dies. “No hi ha manera que ningú es pugui quedar el llibre o el film, ja que s’esborra automàticament”, explica Vilella. En el cas del préstec de llibres, però, el servei no accepta el format Kindle. “El servei és molt complet, ja que si passes molta estona al tren per anar a treballar, et pots emportar la tablet i llegir o veure un vídeo”, explica Viella. A més, la tablet permet una lletra més grossa. “En canvi, qui treballa cada dia a l’ordinador, sempre pot venir a la biblioteca a agafar un llibre en paper i no forçar els ulls”, defensa Viella. 

Per tal d’accedir a eFilm i el lloguer d’e-books cal entrar primer a la plataforma de préstec de les biblioteques catalanes, eBiblio. Només cal tenir el carnet de la biblioteca municipal.

Comentaris
To Top