Ciutat

L’helicòpter d’instrucció més modern del mercat arriba a Sabadell

L'helicòpter Robinson 44 Cadet / V. ROVIRA

L’Aeroclub de Sabadell ha presentat aquest dissabte el nou helicòpter per la formació de pilots: el Robinson 44 Cadet. L’integra la Barcelona Flight School, escola professional internacional i principal operadora de l’Aeroport de la ciutat, amb gairebé el 40% del total d’enlairaments i aterratges.

Amb la incorporació d’aquesta nova aeronau a la flota de l’Aeroclub Barcelona Sabadell, comença una nova etapa per a la formació dels pilots i instructors d’helicòpter. El nou model Robinson 44 Cadet, el primer que es matricula a Espanya, millorarà l’operativa en molts aspectes: seguretat, prestacions del vol i l’instrumental d’última generació que incorpora un navegador, que juntament amb altres instruments de l’aviònica permeten el vol nocturn.

L’helicòpter ha arribat tripulat pel pilot més veterà de l’Aeroclub, Isidre Bohigues, i el pilot cap d’instrucció, Jordi Estela. “És la nova tecnologia. Un helicòpter dissenyat per a la formació”, ha apuntat el president de l’entitat, Pere-Joan Nogueroles, qui, en el marc del Dia de la Dona, ha ressaltat que el “club està molt compromès amb la igualtat”. De fet, ha presentat a la directora general, Cristina Biosca, i a la gerent, Rosa Pasquets, ambdues responsables “que l’entitat sigui el que és ara mateix”.

Més de 17.600 hores volades

Des del 1953, l’Aeroclub forma pilots d’aviació i, en l’actualitat, en són més de 100 per any, dels quals un 10% són d’helicòpter. Fins ara el model utilitzat era el Robinson 22, un aparell certificat el 1971 que ha format a tota una generació de pilots.

Un equip de 20 instructors imparteixen les classes teòriques i pràctiques de les diferents llicències que es poden cursar a l’aeroclub, des de la més bàsica de pilot privat fins a la de pilot de línia aèria. També i amb l’objectiu d’apropar l’aeronàutica a tothom, l’aeroclub fa vols per qui vulguin gaudir d’una volada d’iniciació amb qualsevol de les aeronaus del club.

La creixent demanda de pilots és deguda a l’entrada en servei dels vols nocturns dels helicòpters sanitaris i les campanyes estiuenques contra incendis. Ara degut al canvi climàtic, aquestes campanyes demanen més efectius, entre d’altres, per treballs aeris. Amb aquesta incorporació, L’Aeroclub Barcelona Sabadell aposta per reforçar aquesta modalitat de vol, amb l’objectiu que ha definit sempre aquest club, la formació, la seguretat i posar a l’abast de tothom l’aeronàutica.

Amb 67 anys d’història, una flota 43 aeronaus i més de 17.600 hores volades el 2019 ľAeroclub Barcelona Sabadell s’ha convertit en el més gran del món.

Comentaris
To Top