OBITUARIS

Concepció Romeu i Anfruns: Una enamorada de l’art i les antiguitats, ha transmès el seu gust als seus fills i nets

Era una enamorada de l’art i les antiguitats. Concepció Romeu i Anfruns (Vic, 27 de juny del 1935 – Sabadell, 3 d’abril del 2020) va arribar des de Vic a Sabadell amb només 20 anys. Ella i el seu piano. “El tocava molt bé, especialment Mozart i Beethoven, el seu compositor preferit”, recorden els seus familiars. Va ser a Sabadell on es va casar amb el seu marit, Pompeu Casanovas, un home honest a qui va estimar. La Concepció valorava la bondat, la rectitud i l’amor incondicional del seu marit.

Concepció Romeu i Anfruns / CEDIDA

Inconformista i realista alhora, es va saber enfrontar a l’època que li va tocar viure i se la va fer seva. Dotada d’una forta personalitat, es feia notar per on passava: “Tenia la virtut de no deixar indiferent ningú”, expliquen els familiars. “Ni de jove, guapa com poques; ni a la seva maduresa, elegant amb el seu barret; ni a la seva vellesa, quan es va fer estimar pels qui l’envoltaven mirant-los amb aquells ulls blaus sempre inquisitius”, asseguren tant els seus fills com els nets.

Apassionada de l’art, la Concepció tenia un gust exquisit que va transmetre als seus descendents. Amb 84 anys, però, la família ho té clar: “no era la seva hora encara”. Malgrat que no han pogut acomiadar-se de Concepció Romeu i Anfruns com els hagués agradat i ella mereixia, els familiars li rendeixen aquest petit homenatge a una gran sabadellenca que ha marcat produndament les seves vides.

Comentaris
To Top