OBITUARIS

Josep Prat i Castellet, un històric del bàsquet sabadellenc que va jugar en el mític Orillo Verde

Un autèntic referent del bàsquet sabadellenc. Josep Prat i Castellet (80 anys) és una d’aquelles persones que ha deixat petjada per allà on ha passat en la seva llarga trajectòria en el món d’aquest esport. A l’Escola Pia va fer les seves primeres cistelles a l’inici de la dècada dels 50. Després va passar per les categories inferiors del Manufactures Carol fins a arribar al primer equip del mític Orillo Verde en la seva època d’or, participant en la Liga Nacional durant dos anys. En el servei militar va jugar a l’Antorxa de Lleida, i en la seva tornada a la ciutat va defensar les samarretes del Club Natació Sabadell i C.P. Castellar.

La seva passió pel bàsquet el portaria a viure noves facetes, com la d’entrenador de base. Va dirigir el juvenil del Club Natació durant 15 anys i després va traslladar la seva experiència als despatxos, com a directiu del Club Esportiu Escola Pia, on va ocupar el càrrec de coordinador esportiu. Ara el seu fill Jaume entrena el sènior escolapi.

“El Pepe era una persona bondadosa, amable i d’una excel·lent qualitat humana”, explica el seu gran amic Joaquim Domènech, amb qui ha compartit moltes vivències. “Ens coneixíem de joves, però últimament s’havia reforçat aquesta amistat amb les nostres caminades junts per la ciutat. Ens explicàvem les nostres vides fora del bàsquet i passàvem molt bones estones. El trobaré a faltar moltíssim”, expressa.
Tampoc es pot oblidar que va ser un dels partícips en la creació de la Unió Bàsquet Sabadell l’any 1990 i un dels fundadors de l’Associació de Clubs de Bàsquet de Sabadell. També va rebre diferents guardons, com la medalla d’argent de la Federació Catalana o el Premi Panathlon Club de l’any 2006. Ens ha deixat un històric del bàsquet local.

Comentaris
To Top