Ciutat

Un estiu desconfinat: la valoració del pla de desescalada

La previsió de poder gaudir d’un estiu “normal” és més a prop un cop passades les quatre fases que preveu el govern de l’Estat, sempre que els indicadors siguin positius. El bon resultat obtingut en els propers dies marcara si es pot complir o no.

“Són mesures molt correctes, que s’han plantejat sota uns criteris de gradualitat, prudència i amb l’objectiu de recuperar una certa normalitat en el menor temps possible”, valora l’epidemiòleg Josep Farrés. En aquest sentit, destaca que aquest darrer punt permetrà restablir l’activitat econòmica, que tan tocada pot acabar si es mantenen les limitacions.

“La corba va bé, cada persona que mor és una desgràcia, però cada cop se’n registren menys”, exposa Farrés. En aquest sentit, apunta que la pandèmia permetrà analitzar quins rols han de jugar els diferents actors del sistema sanitari, des dels centres d’atenció primària als hospitals, passant per les mesures que cal adoptar.

Amb tot, el doctor preveu que la revetlla de Sant Joan la podrem celebrar “bastant semblant al que recordem”, i permet pensar a fer plans de cara a l’agost. Una bona notícia, la del pla de desescalada, segons l’alcaldessa, Marta Farrés, que també celebra el calendari orientatiu, “supeditant-ho als informes que facin els ministres implicats”, apunta. Caldrà, però, destaca, adaptar-se a una “nova normalitat”.

Comentaris
To Top