SANT QUIRZE

Pas endavant a Sant Quirze per tenir batxillerat artístic

L'Institut Sant Quirze vol tenir batxillerat artístic el curs vinent / CEDIDA

Cada any, a Sant Quirze, hi ha alumnes de 4t d’ESO amb ganes de cursar la branca artística del batxillerat. Com que al municipi no hi ha aquesta opció, opten per escollir una altra branca d’estudis o bé s’inscriuen a centres educatius de fora que sí que els ho ofereixen.

Des de l’Institut Sant Quirze fa més d’un any que van fer la petició de poder incloure al centre la modalitat artística d’Arts Plàstiques, després de percebre-ho com una necessitat educativa. Ho demostren enquestes en què, aproximadament a cada curs, una vintena d’alumnes manifesten que els agradaria agafar aquesta branca. A aquest nombre d’estudiants, a més, s’hi ha de sumar un percentatge indeterminat dels de l’Institut Salas i Xandri que és probable que també els agradés estudiar-ho.

L’última vegada que es va fer arribar la proposta als Serveis Territorials del Departament d’Educació al Vallès Occidental va ser el mes d’octubre passat, i semblava que la iniciativa s’havia vist amb bons ulls. Tanmateix, des d’aleshores, la situació pot haver variat a causa de la situació provocada pel coronavirus.

Llum verda al ple municipal

En qualsevol cas, la proposta té llum verda de l’Ajuntament, després que el ple municipal hi donés suport de forma unànime telemàticament, el divendres de la setmana passada. A diferència de Sant Quirze, altres municipis amb una població semblant a la comarca ja ofereixen el batxillerat artístic públic, com és el cas de Barberà, Castellar o Palau-solità i Plegamans.

“Estaríem donant la possibilitat de completar els estudis aquí, al poble. És una llàstima que s’hagin de desplaçar a fora”, argumenta la directora de l’Institut Sant Quirze, Judith Miró, que afegeix que “al municipi hi ha sensibilitat artística, sempre s’ha cuidat molt”. El fet que el curs vinent es creï l’institut-escola Onze de Setembre, i que descongestionin les línies d’ESO del centre, que actualment en té 5 o 6 per curs, podria ajudar a generar un espai per acollir la branca artística.

De fet, Miró explica que, d’aquí a uns anys, seria un bon projecte per al municipi que l’Institut Sant Quirze també oferís cicles formatius artístics públics, per donar continuïtat a aquest tipus de formació. “Seria una aposta única per aquesta branca al Vallès Occidental”, opina la directora.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top