DSFamília i nens

Tornen les activitats obertes a tot el públic a l’Espai Natura

Durant una setmana, els infants podran experimentar la vida a pagès amb activitats relacionades amb la vida al camp
Durant una setmana, els infants podran experimentar la vida a pagès amb activitats relacionades amb la vida al camp / CEDIDES

Amb el salt a la fase 2 de la desescalada, l’Espai Natura Fundació 1859 ha reprès les visites al Museu de la Vida al Camp a la Masia de Can Deu. La reobertura es va fer diumenge passat, 7 de juny. De 10.30 h a 14.30 h els visitants poden reviure el món de pagès tradicional i gaudir de les estances i de les eines del treball agrícola previ a la instauració de les màquines com a elements de treball al camp.

L’aplicació de les mesures de seguretat a hores d’ara implica haver de reduir l’aforament al 30%, amb visites no de grup, sinó individuals, sigui d’una persona o unitat de convivència. A més, a partir d’aquest proper diumenge es recupera l’activitat de visita a la Granja en Família, amb un màxim de 15 persones, i caldrà cita prèvia i compra en línia de les entrades a Codetickets.

Al taller, els participants entraran en contacte amb els animals de la granja tradicional, entre els quals hi ha exemplars de cavall, ruc, vaca, porcs, cabres, galls i gallines, és a dir, aquells que convivien amb els pagesos i que eren font d’aliments, de vestits, d’adob i de diners en l’economia rural tradicional.

Casal d’estiu a l’Espai Natura

A més, aquest estiu l’Espai Natura organitza un casal per a nens i nenes, en què experimentaran la vida a pagès. Al llarg d’una setmana, de dilluns a divendres al matí, els infants podran participar en diferents activitats relacionades amb la vida al camp.

Entre les activitats previstes hi ha el manteniment de la granja i l’hort, tallers relacionats amb els conreus i els productes del camp, però també podran participar en jocs d’aigua i jocs tradicionals, tot plegat en contacte amb la natura i els animals de la granja.

El casal d’estiu està adreçat a nens i nenes de 4 a 12 anys, amb inscripcions individuals, amb un màxim de 40 infants per torn setmanal, de dilluns a divendres i amb la possibilitat de fer matí o quedar-se a dinar. A banda del taller, que arrencarà el 22 de juny i s’allargarà fins al 31 de juliol, s’ofereix un servei d’acollida al matí i un altre a la tarda.

Espai obert a altres casals

Paral·lelament al casal, la resta d’esplais també podran inscriure’s als tallers i activitats que es duen a terme a l’Espai Natura en les mateixes dates, amb activitats sempre orientades a donar a conèixer la vida al camp. Així, s’ofereixen activitats com Els animals de la granja a l’estiu, basada en el coneixement dels animals de granja de les masies tradicionals a través de la granja escolar, amb 27 exemplars de deu espècies animals del món pagès.

Els nens visitaran els estables per descobrir quins i com són els animals de granja, què mengen, o per a què serveixen. La proposta també compta amb jocs tradicionals a l’era, a més d’un taller manipulatiu vinculat a la vida a la masia i a la granja.

Una altra de les propostes és el taller Vida i jocs tradicionals a la masia, en què els nens visiten la masia de Can Deu amb un monitor i, a través d’un joc en què ells mateixos representen personatges rurals, es mostren les diverses estances i la seva funció, a més d’aspectes de la vida quotidiana tradicional. A continuació, els participants van a l’era de la masia i juguen a jocs d’arrel tradicional.

Per fer un tastet, la Fundació disposa de vídeos al seu canal de YouTube sobre el dia a dia dels animals de la granja i les seves particularitats. En ells s’expliquen les característiques de cada animal, el vocabulari específic per a cada espècie, la seva alimentació i manteniment, el seu aprofitament i el seu paper dins del món rural tradicional.

Comentaris
To Top