DSFamília i nens

Un estiu especial i segur a l’aire lliure

Un nen dins d’una bombolla a la piscina, en una activitat a Sabadell
Un nen dins d’una bombolla a la piscina, en una activitat a Sabadell / CEDIDA

Hàbits saludables. Les circumstàncies especials d’aquesta edició han obligat els responsables del Club Tennis Sabadell a fer un esforç addicional important. “Hem instaurat les mesures necessàries per garantir la seguretat dels nens i nenes”, explica el gerent de l’entitat, Albert Codina.

Un dels aspectes clau es refereix a les ràtios en les activitats. Serà de 8 a 10 alumnes per monitor. “La majoria de monitors treballen amb nosaltres tot l’any i d’altres són de confiança que coneixen perfectament el club i les dinàmiques del nostre esplai”, matisa Codina. També s’esglaonaran les entrades i sortides per edats aprofitant els diferents accessos de les instal·lacions per evitar aglomeracions.

L’hora del menjador també s’adaptarà al protocol. “Garantim les distàncies de seguretat entre taules i només ocuparem el 50% dels espais disponibles, de manera que cap infant tingui cap nen o nena al davant ni als costats. També farem diferents torns de dinar”, subratlla Albert Codina.

L’equipament pren aquest any una gran importància perquè serà totalment individualitzat i no es podrà compartir cap element. Cada participant haurà de portar la seva roba esportiva, gorra, raqueta de tennis, banyador, tovallola, casquet de bany i xancletes, crema protectora solar, mascareta, i l’esmorzar diari.

Les activitats

Malgrat algunes restriccions obligades, provocades sobretot pel distanciament social, l’esplai manté el gruix d’activitats habituals. Algunes modalitats s’hauran d’adaptar a certs requisits i se n’han inclòs altres de noves per fer un programa més divertit.

El tennis continuarà sent l’estrella, però es podrà fer pàdel, atletisme, bàdminton, tennis taula, beisbol, activitats dirigides, acrobàcies de gimnàstica, circuits d’agilitat, pràctiques de futbol, scooter, curses d’orientació i jocs de piscina, un altre dels grans atractius de l’estiu. Està en dubte el tema dels jocs inflables, característica tradicional al Club Tennis Sabadell cada any.

“L’objectiu és mantenir el caràcter esportiu i lúdic del nostre esplai i fomentar la pràctica esportiva, els hàbits saludables i els valors de l’esport en un entorn divertit, no competitiu, i a l’aire lliure”, emfatitza Codina.

El tret de sortida serà el dilluns 22 de juny, fins a completar un total de set setmanes consecutives. Està prevista una segona tongada entre el 24 d’agost i el 10 de setembre, en funció d’un mínim d’inscripcions per organitzar-la.

Comentaris
To Top