DSFamília i nens

N’hi ha una per a tothom!

Dos nens fent una activitat extraescolar cognitiva
Dos nens fent una activitat extraescolar cognitiva / MIREIA COMAS

L’oferta d’extraescolars a Sabadell és una llarga llista que inclou activitats per a tota mena de caràcters, inquietuds i gustos. Escollir-ne una és un pas important per a les famílies i, sobretot, per als infants. Ara és el moment de fer-ho, per això, en el suplement Família i Nens del D.S. no hem volgut perdre l’oportunitat de parlar-vos-en!

No hi ha un consens estipulat entre el món de l’educació i la pedagogia sobre el nombre d’extraescolars que és òptim fer. Però sí que estan més que demostrats els beneficis socials, emocionals i cognitius que aporten a la salut dels nens. També són evidents els valors que s’hi adquireixen, entre els quals, la companyonia. És més, hi ha moltes persones que han teixit el seu grup d’amistats al voltant d’aquestes activitats.

Hi ha experts que recomanen combinar una activitat cognitiva –idiomes, matemàtiques, escacs– amb una de fisicoesportiva –les que us expliquem a les pròximes pàgines, per exemple–. Però cada infant és únic i té les seves necessitats, per la qual cosa no hi ha una fórmula universal per escollir-ne una.

El que sí que és important és tenir en compte quines són les aptituds que es poden potenciar, les mancances que es poden revertir i, sobretot, els gustos dels infants. És un bon moment perquè descobreixin què els agrada!

Comentaris
To Top