Ciutat

Polítiques d’ocupació pel col·lectiu trans, sensibilització i diàleg amb l’administració; les conclusions de translaboral

Hi ha feina feta i molta encara per fer. Aquesta ha estat la síntesi de la taula de treball Translaboral, emmacada dins la Fira d’Ocupació de Sabadell. Les ponents han expressat la seva preocupació envers l’ocupabilitat de les persones trans al mercat laboral i han demanat, entre d’altres, polítiques actives d’ocupació.

Entre d’altres, s’ha posat sobre la taula la importància d’impartir una formació transversal per part de persones trans i que les adminitracions públiques contratin professionals d’aquest col·lectiu per duplicitar l’efecte a les empreses privades. I, com a engranatge necessari, impulsar les subvencions, ajudes directes o beneficis fiscals a persones que en contractin. Entre d’altres, s’ha demanat que inspecció de treball pugui actuar d’ofici en cas que es detectin comportaments discriminatoris a les empreses.

Des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ja s’han impulsat polítiques per fomentar l’ocupació de persones. El darrer any s’han impulsat dos projectes: incorporar del nom sentit en els documents que es lliuren a les persones sol·licitants i hi ha la proposta d’implemententar la figura d’un referent trans a la xarxa d’oficines del SOC.

Cerca d’ocupació

Lluïsa Jiménez, responsable de l’Àrea per la Igualtat de tracte i no discriminació de persones LGBTI de la Generalitat de Catalunya ha recordat que els demandants trans d’ocupació han de posar-se en contacte amb el servei Servei d’Atenció Integral (SAI) de l’Ajuntament o del Consell Comarcal. “El nostre repte és acompanyar a cadascuna d’aquestes persones en el seu procés de cerca de feina“. D’altra banda, hi ha un curs inicial que s’ha impulsat des de la Generalitat per sensibilitzar treballadors sobre la importància de la diversitat d’identitat i el valor afegit de les persones trans.

A la fira d’ocupació, empreses en recerca de professionals es donaran cita en aquest esdeveniment i persones en recerca de feina tindran l’oportunitat d’apuntar-se a ofertes de treball de llocs vacants o borses de treball. En el marc de la Fira s’ofereixen 120 llocs de treball amb necessitat de cobertura immediata d’empreses de Sabadell i el seu entorn. Les ofertes pertanyen a àmbits diferents com l’administració, comerç, atenció domiciliària, infermeria, neteja hospitalària, indústria farmacèutica, automoció o climatització. Anna Monterde, responsable de l’esdeveniment, assegura que “s’ha volgut integrar fira d’ocupació amb translaboral per posar en comú empreses i treballadors”.

Comentaris
To Top