Oci i cultura

Publiquen les cartes entre Formosa i Benet i Jornet, que retraten els anys 70

Feliu Formosa / DS

L’editorial Quaderns de la font del Cargol acaba de publicar Tots aquests anys, epistolari 1972-1980, la correspondència inèdita entre el dramaturg Josep M. Benet i Jornet i l’insigne poeta Feliu Formosa (Sabadell, 1934).

Aquestes cartes ens porten fins als anys 70, quan es va forjar l’amistat entre Josep M. Benet i Jornet i Feliu Formosa, marcada per la passió pel teatre i la literatura. La correspondència retrata des dels anys posteriors al Maig del 68 fins als primers de la democràcia. Coincideix amb una de les primeres reinvencions dramatúrgiques de Benet i Jornet (que culminarà amb la inquietant Revolta de bruixes, del 1976). I també amb els poemes de dol del Cançoner (1976) i el dietarisme descarnat d’El present vulnerable (1979), de Formosa, gestats al voltant de la mort de la seva primera esposa, l’actriu Maria Plans, el 1974.

Amb humor, i a vegades mala bava, les cartes ressenyen i furguen en els anys i personatges fundacionals de la cultura catalana d’avui.

En principi, Formosa havia de presentar aquest volum el proper 15 de novembre a Premià de Dalt, juntament amb la filla del seu interlocutor, Carlota Benet. Els actors Pep Tosar i Joan Casas tenien previst llegir fragments del llibre. Tanmateix, aquest acte està en l’aire ara mateix.

Comentaris
To Top