Oci i cultura

Casablancas sonarà a Tòquio, malgrat que no hi pugui viatjar

El concert de Casablancas estava previst per al maig / VICTÒRIA ROVIRA

Tòquio acollirà aquest divendres, 5 de novembre, un concert monogràfic amb obres de cambra de Benet Casablancas (Sabadell, 1956). 

Aquest concert s’hauria d’haver celebrat el passat mes de maig, però es va haver de cancel·lar per la pandèmia. 

Inicialment també estava prevista la celebració d’un col·loqui amb Cees Nooteboom (“el meu admirat amic”, en paraules de Casablancas), així com diverses masterclass a la Nihon University de Tokyo, a l’Instituto Cervantes, etc. A diferència del concert, aquests actes no s’han pogut recuperar i Casablancas no viatjarà al país nipó, per mor de les mesures restrictives a la mobilitat.

El concert serà protagonitzat per l’Ensemble Nomad, de Tòquio, que dirigeix el mestre Norio Sato. Inclou una àmplia selecció de la música de cambra i per a piano recent del sabadellenc. Hi destaquen diferents col·leccions d’Haiku (per a piano, trio i sextet), dues obres inspirades en El Quixot i les Sis Glosses sobre textos de Cees Nooteboom, per a recitador i ensemble.

 Creixent presència al Japó

Diverses d’aquestes obres són estrena al Japó. El concert, que compta amb el patrocini de l’Ambaixada d’Espanya al país nipó, tindrà lloc finalment a la Sala d’Actes de la mateixa entitat. Aquest concert culmina avui dia una creixent presència de la música de Casablancas al Japó, on ha estat interpretada recentment per orquestres, conjunts i solistes com l’Orquestra Simfònica de la NKH, la Tokyo Sinfonietta (dirigida artísticament per Yasuaki Itakura), la pianista Yukiko Akagi i el quintet Musica QuLacoza.

 A més, el mateix Casablancas ha pogut realitzar diverses gires de concerts i masterclass per tot el país i alguns dels seus principals escenaris: tant a Tòquio (Takemitsu Hall, Tokyo Opera City, Bunka-Haikan, Suntory Foundation, Kunitachi College, Irino Prize Foundation, Instituto Cervantes), com a Nagoya, a Osaka (Kansai Cultural Center), etc.

Comentaris
To Top