Ciutat

L’Ajuntament atorga 170.000 euros a 85 entitats “per pal·liar la crisi econòmica”

L’Ajuntament atorgarà subvencions directes a 85 entitats de la ciutat, per valor de 171.084 euros, amb l’objectiu de “pal·liar els dèficits econòmics que han patit a causa de la crisi de la pandèmia”. El suport econòmic de l’administració municipal respon a les preocupacions que van demostrar les associacions sabadellenques per la situació actual. De les 96 sol·licituds, se’n van descartar 11 per no reunir els requisits o per renúncia.

Les entitats de teixit associatiu de la ciutat que han rebut la subvenció pertanyen a diversos sectors: cultural, educatiu, veïnal, d’acció social, de l’àmbit dels drets civils, de comerç o esportives.  Les ajudes s’han distribuït en funció del pressupost de dèficit que han demostrat.

Han estat 17 les entitats que han obtingut menys de 500 euros de subvenció. Una cinquantena d’entitats han obtingut entre 500 i 3.000 euros de subvenció: es corresponen bàsicament a associacions culturals, educatives, veïnals i de l’àmbit de drets civils. Entitats d’acció social, esportives, de comerç, cultura i educació han obtingut entre 3.000 i 10.000 euros. Només quatre entitats han obtingut més de 10.000 euros: tres d’acció social i una d’educació.

La tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, ha destacat “el gran volum de sol·licituds rebudes, fet que denota la precarietat econòmica del teixit associatiu de la ciutat i la necessitat de seguir apostant, des de les administracions públiques, per donar suport directe a les entitats de la nostra ciutat”. De la mateixa manera, Morell ha demanat a l’àmbit privat que “faci esforços per seguir mantenint el seu patrocini i la seva responsabilitat social, que han minvat a conseqüència de la crisi”.

En el ple municipal, on s’han aprovat les ajudes, els regidors de la Crida s’han abstingut per manifestar el desacord amb el fet que les subvencions en educació -entorn del 12% del total- se les hagin emportat centres educatius concertats o llars d’infants privades, la qual cosa ha suposat “un greuge comparatiu” amb l’educació pública, que no ha optat a les ajudes.

Comentaris
To Top