Oci i cultura

Arrenca el nou mural de la plaça del Gas

Valiente, al mural de la plaça del Gas / VICTÒRIA ROVIRA

Ja s’intueix el nou mural de la plaça del Gas. Després que a finals d’octubre els operaris de l’Ajuntament retiressin l’anterior grafiti i condicionessin la paret (que mostrava problemes de superfície), la paret ja comença a lluir els colors blaus i vermells del que serà el futur grafit. És obra del jove Xavier Valiente (Sabadell, 1983), membre del col·lectiu Artefakto, qui prepara un gran mural dedicat als drets de la gent gran. De fet, aquest és encàrrec de l’Ajuntament, qui impulsa l’obra, i que serà inaugurat el pròxim 10 de desembre (tot coincidint amb el Dia internacional dels Drets Humans).

“Intento mostrar, mitjançant diferents mans, les etapes de la vida”, explica Valiente. “La mà principal és amb moltes arrugues, molt treballada”, afegeix, tot simbolitzant la gent gran i el doble sentit de les cures: quan una persona adulta cuida un infant, i quan aquest infant -ja adult- té cura de la persona gran.

Aquest gran mural substitueix la icònica obra de Miguel Ángel Sánchez, Saturno, que ha lluït a la plaça del Gas durant anys. Ara pren el relleu Valiente, qui té previst gastar fins a 120 esprais de pintura.

Valiente, al mural de la plaça del Gas / VICTÒRIA ROVIRA

També emprarà pintura acrílica, per omplir el fons. De fet, ha de cobrir una paret de 20 metres d’ample per 5 metres d’alçada.

Valiente va començar ahir amb el mural i preveu acabar-lo aquest divendres, sempre que la pluja no li endarrereixi les feines.

L’Ajuntament substitueix el grafiti de la plaça del Gas per un altre sobre els drets de la gent gran

Comentaris
To Top