Ciutat

‘No és no’, la guia de Down Catalunya contra l’assetjament a dones amb discapacitat

Andi Down Sabadell, manual no és no
Presentació de la guia 'No és no' / VICTÒRIA ROVIRA

Un 29% de dones amb discapacitat intel·lectual ha patit tocaments no desitjats. I un 24,5% han estat violades. Per contrarestar aquesta realitat, Andi Sabadell i Down Catalunya han presentat la guia No és no, un manual per a la prevenció de l’assetjament, abusos i agressions a les dones amb discapacitat. “Cal que coneguin els seus drets sobre sexualitat i que coneguin què és l’assetjament, l’abús i l’agressió”, ha expressat Dolors Pallàs, presidenta d’Andi Sabadell.

També hi han participat Úrsula Reales, directora de Down Catalunya, i Olga Pont, coordinadora d’atenció psicològica a Andi Sabadell. L’objectiu de la guia és ajudar les persones amb discapacitat a poder identificar si són víctimes d’una agressió sexual, d’assetjament o d’un abús.

Durant la presentació, s’ha fet un joc virtual per identificar el que és abús o agressió del que no ho és. També s’ha posat a disposició d’aquestes persones la Unitat d’Atenció a Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual (UAVDI), una unitat que atén persones amb discapacitat intel·lectual que poden ser víctimes d’assetjament o abús. Si hi ha cap indici d’haver patit aquestes violències, la UAVDI assessora de forma gratuïta les víctimes i les ajuda a decidir si volen denunciar els fets o no.

Per a l’elaboració de la guia, s’ha comptat amb el treball de totes de les entitats de Down Catalunya, de dones amb discapacitat intel·lectual, del Grup de Treball Psicologia + Discapacitat del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, el CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats) i s’ha redactat en el format de lectura fàcil per facilitar la comprensió als lectors. L’empresa Reckitt Benkiser s’ha fet càrrec del finançament, la impressió i la publicació del manual.

Comentaris
To Top