Oci i cultura

Rendiu-vos, el barri marítim és nostre!

La sabadellenca Elisabet Casanovas / VICTÒRIA ROVIRA

Si la dita que Barcelona és el Barri Marítim de Sabadell fos certa, avui té més sentit que mai. La influència d’artistes sabadellencs a la capital catalana és ara molt elevada, amb fins a set artistes protagonitzant sengles espectacles teatrals o exposicions museístiques.  

Per la dimensió de l’auditori i el ressò mediàtic, destaca l’actriu Elisabet Casanovas, que encapçala l’obra Monroe-Lamarr al Teatre Nacional de Catalunya. Amb una dramatúrgia escrita per Carles Batlles i dirigit per Sergi Belbel (dues veus indispensables de la nova dramatúrgia catalana), l’estrena va ser sonada, malgrat que les crítiques han estat irregulars. Omplir la sala gran del TNC, però, és un considerable objectiu que cal felicitar.

No molt enfora, a la Sala Beckett (un dels temples del teatre independent) es programa Els Ocells, que compta en el repartiment amb Pep Ambrós. Tot i que no va participar de l’estrena i gira inicial, Ambrós sí ha entrat en aquestes reposicions d’una de les companyies punteres en llengua catalana: La Calòrica, capitanejada pel mallorquí Joan Yago (alhora guionista de la sèrie Mai neva a ciutat). Ambròs també pendent d’estrenar la segona temporada de la sèrie Hache (Netflix). 

Si ens anem al centre de Barcelona, trobem el multifacètic Albert Pla a l’escenari del Teatre Borràs, en un espectacle que estrenarà el proper dimarts 15 de març. Els dimarts d’Albert és el nom triat per un show que es preveu sui generis. 

Al barri de Gràcia, per contra, trobem Jaume Garcia Arija, qui actualment interpreta el monòleg Van Gogh al Teatre Gaudí. Malgrat totes les dificultats que s’ha trobat (li va afectat el segon confinament, amb la tancada de la cultura durant un mes), han obtingut bones crítiques mantenint la motivació. “Fem teatre com un acte reivindicatiu i de dignitat vocacional-artística”, explica.

Un altre actor qui també aturar temporalment les funcions va ser Jep Barceló, concretament del seu espectacle Maragall a casa, que interpreta els dilluns. Qui s’acosti a la Casa Arxiu Joan Maragall gaudirà d’un monòleg poètic i històric, amb el que tant s’aprèn com es gaudeix. 

I si els escenaris son plens de sabadellencs, no ho son menys els museus. Ara mateix coincideix que el Macba ret homenatge de Fina Miralles, amb una mostra retrospectiva que arrenca en els anys 70: Sóc totes les que he sigut.

Així mateix, el pintor Oriol Vilapuig exposa Son. Empremtes i figuracions a les Valls d’Àneu al MNAC.  I si us animeu a fer les visites i després voleu fer un mos, podeu passar pel restaurant Direkte, al mercat de la Boqueria, capitanejat pel xef sabadellenc Arnau Muñío.

El confinament perimetral no afecta de dilluns i dijous. I tots els teatres i museus referenciats obren alguns d’aquests dies. No badeu! 

Comentaris
To Top