Oci i cultura

“Els contes són més necessaris que mai”, reivindica el Vet Aquí

Estampa d’una edició passada del VAS / LLUÍS FRANCO

El Festival de Contes VeT Aquí Sabadell (VAS) està celebrant des de dijous una “edició d’urgència” amb actes en línia i una clara orientació social. 

El VAS havia de desenvolupar enguany any la seva 5a edició, que estava prevista pel mes de març. Tanmateix,  es va posposar degut a la situació sanitària. Tot i així, l’Associació Caravàs, l’ha volgut dur a terme -malgrat online- per no faltar a la cita. “I sobretot, perquè en un moment com l’actual, els contes i la narració oral són més necessaris que mai”, explica Mireia Llunell, presidenta de l’entitat.

Tot i així, aquesta versió d’urgència (o light), quedarà resolta  l’any 2021, quan la situació epidemiològica faci possible fer-ho amb la màxima normalitat possible. “La que stem fent ara vol ser la nostra contribució a millorar la situació en general, però no es pot considerar la cinquena edició perquè no la podrem celebrar com voldríem”, explica Llunell. 

Gent gran i vulnerable

Al costat de la versió online d’actes tradicionals, en aquesta ocasió es farà especial incidència en propostes de valor afegit social, per tal que els contes contribueixin a pal·liar la situació que viuen col·lectius com la gent gran o les persones en situació de vulnerabilitat.

Aquest especial Vet Aquí Sabadell, que va néixer l’any 2016 de la mà de l’escriptora sabadellenca Anna Fité, va arrencar dijous amb un acte d’inauguració molt reduït al Saló Principal de Teatre Principal de Sabadell. L’actor Arnau Vilardebò hi va presentar el seu espectacle in Vers. Entre avui i demà, a més a més, les Biblioteques Municipals de Sabadell acolliran al seu canal de You Tube sessions de contes a càrrec de Carmina Mas, Laberta Delpoblet, Marta Gorchs, Pepa Florida, Rah-mon Roma, Rosa Fité i Susagna Navó.

Per a nadons

Avui dissabte també es portarà a terme la també tradicional sessió de contes per a nadons (12 h). Sherezade Bardají presentarà Contes que fan olor de cel blau a l’Espai Criança i Salut. 

Paral·lelament, els rondallaires de Caravàs explicaran Contes per Telèfon als avis i àvies de la Residència Allegra.

El programa del VAS es completa amb sessions de contes presencials a diversos esplais, ludoteques i serveis d’intervenció socioeducatius de Sabadell fins el dia 17 de desembre. 

Comentaris
To Top