Ciutat

“Optimisme, reconciliació i reconstrucció”: la recepta del PSC per guanyar l’independentisme

El PSC vol liderar l’alternativa a l’independentisme i posar fi als “deu anys de decadència” del Procés. Aquest dijous els socialistes sabadellencs han donat el tret de sortida a la cursa electoral del 14 de febrer des de la plaça del Pi (Ca n’Oriac). En un acte atípic –a peu de carrer i sense públic– el número 9 del PSC a Barcelona, el tinent d’alcaldessa Pol Gibert, ha considerat que les eleccions al Parlament poden obrir “una nova etapa” si Catalunya i Sabadell voten socialista.

Optimisme, reconciliació i reconstrucció“, així resumeix Gibert els eixos de la campanya del PSC a la cursa del Parlament de Catalunya. Hi ha dos grans objectius: generar un nou punt de trobada entre els catalans i “reconstruir” social i econòmicament el país, exposen els socialistes. En clau sabadellenca, el PSC posa sobre la taula inversions en matèria sociosanitària: “Volem reobrir el consultori del Poblenou i construir la Residència del Sud, entre d’altres“. Per aconseguir-ho, Gibert ha assegurat que calen nous interlocutors a la Generalitat que puguin aspirar als fons europeus i així garantir poder endagar nous projectes.

El candidat sabadellenc del PSC, Pol Gibert / CEDIDA

La campanya del PSC serà atípica, com la de la resta de formacions. No hi haurà grans mítings i a Sabadell no hi haurà actes presencials. Tots seran telemàtics a causa de la pandèmia. “Serà light, una campanya responsable“, ha explicat Gibert. En l’acte de petit format han assistit també l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, regidors socialistes del govern municipal i altres afiliats del PSC.

‘No’ a acords amb ERC, ‘sí’ amb els comuns

Els socialistes estan oberts a pactar un govern de la Generalitat amb els comuns, però no amb ERC. Gibert ha deixat clar que descarta un pacte amb els republicans perquè “el PSC no pot arribar a acords amb un partit que defensa el referèndum i la independència”, assegura.

Comentaris
To Top