ESPORTS

Una escletxa per poder sobreviure a la Covid

Les mesures restrictives no han estat un obstacle per mantenir bona part de l’oferta per als socis gràcies a l’optimització dels espais exteriors / lluís franco

“Mai havia fet exercicis de musculació a l’exterior”, explica el Slimane, un dels socis nouvinguts en el darrer mes al Club Natació Sabadell. Les mesures restrictives decretades pel Govern de la Generalitat en relació amb el tancament dels gimnasos ha deixat aquest col·lectiu tocat de mort: en els darrers deu mesos, els centres dedicats a l’activitat del fitness s’han passat gairebé el 50% dels dies amb la persiana baixada.

Un via crucis més feixuc del que hom podia pensar, que ha obligat a reinventar-se aquells que han tingut l’espai per fer-ho. Un d’ells ha estat el Club Natació, que gràcies als centres Gran Via i Can Llong ha pogut mantenir una àmplia oferta i alhora atraure nous socis aprofitant el tancament dels seus gimnasos d’origen: “Des del dijous passat pujo des de Barberà fins aquí –Can Llong–. El meu gimnàs s’ha vist obligat a tancar per unes mesures totalment injustes”, explica el Sergio, mentre fa sèries de press banca, que en la mateixa línia assegura que “no el coneixia, i malauradament per al meu antic gimnàs, em quedaré aquí. De les complicacions, a vegades, en surten noves oportunitats, com ha estat el cas”, se sincera.

Segons apunten fonts de l’entitat nedadora, des del setembre passat s’ha notat un augment en el nombre d’altes –al voltant dels 2.000–, que permet agafar aire a una massa social molt debilitada en el darrer any, gràcies, en bona part, a l’oportunitat de mercat generada amb els espais exteriors del Club.

Sòcies com la Sandra, una de les nouvingudes en aquests darrers quatre mesos, detalla que “em sap greu el que està passant, la veritat. Però necessitem fer esport, distreure’ns de les notícies que rebem. Una de les coses positives de tot plegat és poder fer esport a l’aire lliure. Se’m farà estrany, un cop tot això acabi, tornar a fer musculació a l’interior”, detalla.

Una opinió també compartida pel Slimane, que a més afegeix que “he notat que el rendiment és millor. Soc partidari de mantenir el màxim de temps possible el material a l’exterior”, detalla. De la pandèmia també se’n poden extreure conclusions positives i noves maneres de funcionar en un futur. Al centre Gran Via no es descarta la possibilitat que en un futur es mantingui part de l’estructura que ara com ara és provisional: “Plantejaré un sistema híbrid. La gent no vol estar tancada i és un fet que la gent gaudeix més fent esport a l’exterior”, explica el Marc, coordinador d’activitats fitness del centre Gran Via.

Comentaris
To Top