Ciutat

Es prorroga el conveni col·lectiu d’Smatsa fins al 2023

Operaris d'Smatsa / LLUÍS FRANCO

El comitè d’empresa d’Smatsa, concessionària del servei de recollida d’escombraries i neteja viària, va portar ahir a votació entre la plantilla un acord de pròrroga del conveni que inclouria algunes modificacions. L’acord, que va quedar aprovat per votació secreta amb 168 vots a favor, 148 en contra i una participació del 85,57%, preveu estendre l’actual conveni fins al desembre del 2023.

S’ha sotmès a votació, així, la proposta final d’Smatsa per prorroogar el conveni. Segons fonts de l’empresa, “inclouria la conversió d’alguns contractes temporals a indefinits”. La decisió, però, ha vingut acompanyada de crítiques per una part del comitè d’empresa de les seccions sindicals de CCOO i CGT, que considera que “no han pogut intervenir ni debatre aquest acord”, lamenten.

D’altra banda, part de les seccions sindicals també reclamen a l’Ajuntament de Sabadell un control sobre l’empresa i asseguren que s’estan produint “incompliments” del conveni. “El consistori ha de vetllar pels treballadors i fer complir el contracte públic”, reclamen en un comunicat conjunt que han fet arribar a l’Ajuntament de Sabadell.

Comentaris
To Top