DSTaula

Pollastre, vedella i xai, reis del corral

Les patates violeta donen un toc de festa i exclusivitat als plats. Les verdures, fresques i de temporada, acompanyen els plats de carn, tan clàssics com els pollastres i picantons, típics de Nadal / LLUÍS FRANCO

L’opció carnívora també fa molt de Nadal, tant sigui per a l’escudella com per als canelons i el pollastre farcit. Però també teniu el garrí o el cabrit (en costelleta o sencer), el xai i si cal un bon filet. Tot això ho podeu cuinar comprant els ingredients a qualsevol de les carnisseries, polleries i tocineries del Mercat Central. Per cuinar tot això us caldran, a més, la pasta de canelons i els galets, que també hi són, les carns del farcit dels canelons, les orellanes, els pinyons i les prunes per al pollastre, la poma golden per al garrí, el pebre per al filet, la patata violeta per donar un toc més de festa, les herbes del brou, els cigrons… tot ho trobareu en aquesta plaça. Fermí Cardona, de la Polleria Fermí, proposa “els picantons, que tenen una mida ideal per a una o dues persones, ara que hi ha tantes incerteses”, o un pollastre de pota negra. Salvador Miralpeix, amb una carnisseria fundada el 1930, proposa carns de producció ecològica i de proximitat, “procedent de Solsona, Gallecs i Gallifa”. Miralpeix assegura que a la seva parada “no apugem els preus per Nadal perquè aquí oferim bon servei i cuidem el client”, com li van ensenyar l’avi i el pare. Rosa Maria Edo, al capdavant de la carnisseria Rosa Maria amb 70 anys de vida, s’ha especialitzat en vedella del Pla de l’Estany, ideal per elaborar un tradicional fricandó amb bolets.

Una de les carns més sorprenents que es pot trobar al Central és la de Wagyu de Sanmartí 1850. Al seu capdavant, Àlex Castany, qui homenatja cada dia la seva mare, morta recentment, Cesca Sanmartí, fent bona feina, explica com persegueix “l’excel·lència”. “Aquest mercat és una plaça on parlar, retrobar-te amb persones que t’estimes, escoltar consells, aprendre contínuament. Soc molt feliç de treballar-hi”, assegura.

El setembre del 2019, la seva carnisseria va rebre la distinció com a membre oficial del Kobe Beef del Japó, en forma d’escultura. Aquest reconeixement diu que la botiga sabadellenca és la primera de tot l’Estat espanyol que té dret legal per vendre carn de vedella de raça Wagyu, criada i alimentada a la ciutat de Kobe. La carn té el greix ben infiltrat, com si es tractés d’un pernil ibèric. Qualitat certificada.

Comentaris
To Top