Oci i cultura

L’obligació de quedar-nos a casa rellança els jocs de taula

Prestatgeries de la Kame Kame, al carrer Narcís Giralt / DS

El tancament de bars i el toc de queda ha alterat –en el darrer any– les formes d’oci i socialització. De fet, ha provocat un augment de les vendes de jocs de taula, puzles i altres tipus d’entreteniments. “Ha despertat l’interès de persones amb un perfil poc especialitzat”, explica el Gabriel, encarregat de la botiga Kame Kame (Narcís Giralt, 69). Gent novella, per dir-ho d’alguna manera. El més venut és Virus (d’aspecte semblant a l’Uno, compost per targetes sense lletres i ràpid de jugar), així com el Dixit. Després arribaria la fornada del Catan i Carcassone, molt populars en la darrera dècada. Però tranquils: si no coneixeu cap nom dels anomenats fins ara, també trobareu clàssics com el Monopoly i el Cluedo. Ara bé, són temàtics. Per exemple, un Risc basat en la saga de Game of Thrones.

Gabirel, encarregat de la botiga Kame Kame / DS

“A casa som de jugar al ‘Virus’”

Aquest Nadal, la família de la Tània no va perdre l’oportunitat de fer unes partides del joc Virus. “Som una família petita, de 5 persones, i participem tots en el mateix joc de taula”, explica. Els agraden els party games, “que són més catxondos, més per riure”. Com ara el Virus i El cubo de la muerte. A més a més, a casa seva, amb la seva parella, han aprofitat aquest any de restriccions socials per llegir molts més còmics manga. A Kame Kame, on treballa, s’ha venut especialment exemplars de Naruto, My hero academy, One piece… I pel que fa al còmic, Batman i Superman. “De fet, es venen molt els mangues que tenen una versió audiovisual a Netflix”, exposa, “ja que el format de sèrie ajuda a popularitzar els títols”.

Patri i Aza, a Kame Kame / DS

“Estem fent més puzles que mai”

El confinament també ha obligat la Patri i l’Aza a replantejar-se el temps d’oci a casa. “Ara fem puzles… De fet, més que mai”, explica la Patri. El seu company afegeix que també estan muntant Legos. “Però dels grans, eh? Dels que tenen 2.000 o 3.000 peces”, diu l’Aza. Pel que fa als jocs col·lectius, reconeixen que els agrada molt jugar al Rummikub. “Funciona com el Remigi de les cartes espanyoles”, explica Aza. “Amb fitxes damunt la taula i anar agafant i descartant”. I el confinament també ha afavorit que vegin moltes més sèries i films a diverses plataformes. 

Comentaris
To Top