OBITUARIS

Obituari de Josep Bombardó i Navinés, per la Fundació per la Indústria de Sabadell

[Escrit de la Fundació per la Indústria Sabadell 1559]

Ens ha deixat en Josep Bombardó i Navinés, E.P.D., un empresari exemplar, compromès amb la indústria i en concret amb la potenciació de la indústria catalana. La seva visió, anticipant-se a la realitat, la va incorporar a la creació de la Fundació per la Indústria. Fou un pas més de l’activitat iniciada el 1559 pel Gremi de Fabricants eixamplant així l’àmbit d’actuació que fins al moment havia estat delimitat al tèxtil. Fou clara la seva voluntat d’incentivar el desenvolupament del món econòmic, social, cultural, científic i formatiu del nostre país.

El seu esperit emprenedor i creatiu, la seva fermesa en les accions per crear ocupació i la seva preocupació per l’evolució constant de la indústria el van definir com un exemple per a molts empresaris. Era capaç d’intuir els canvis profunds que esdevindrien en els plantejaments industrials i econòmics que s’allunyaven dels paràmetres actuals. En Josep Bombardó ha estat una persona i un empresari valent, treballador, intel·ligent, creador d’equips i de projectes i capaç d’il·lusionar les persones que l’envoltaven.

El món empresarial té la responsabilitat de continuar amb la seva obra per l’impacte socioeconòmic de la seva trajectòria, i seguint l’empremta que ens ha deixat.

Comentaris
To Top