Ciutat

El Govern reivindica el Vapor Llonch per la promoció econòmica a la ciutat

Farrés, durant la visita al Vapor Llonch | Victòria Rovira
Farrés, durant la visita al Vapor Llonch | Victòria Rovira

L’efemèride dels 30 anys del Vapor Llonch ha servit perquè el govern municipal posés en valor la inversió pública per la promoció de l’activitat econòmica. La història de l’equipament a Sabadell s’ha presentat com a èxit en la formació ocupacional sabadellenca aquest divendres, en una visita per diferents tallers d’ocupació a les instal·lacions de l’espai formatiu.

Durant la visita s’ha pogut veure el funcionament de cursos de diverses especialitats, com monitors de lleure, tractament d’imatge i audiovisual, monitors esportius i fusteria i ebenisteria. Alhora, des de l’equipament s’ha explicat també el funcionament del servei de mainaderes per als treballadors i usuaris, que té cura dels nens fins als 3 anys. Un espai que té la voluntat de facilitar la participació de pares i mares en els tallers de formació que el Vapor Llonch ofereix. 

Un dels tallers de fusteria del Vapor Llonch | Victòria Rovira

En aquest sentit, l’alcaldessa, Marta Farrés, ha posat l’espai com a exemple d’una inversió ben feta en formació ocupacional durant les seves tres dècades de funcionament, que acumula casos d’èxit i serveix per donar vida al teixit formatiu de la ciutat. Alhora ha remarcat que l’Ajuntament ha de donar suport a la formació de tothom, “des de la persona que va a la universitat, fins la persona que vol muntar una empresa, fins a qui no acabarà a la universitat però té dret a una formació”.

Farrés també ha remarcat la inversió d‘entre 10 i 12 milions en promoció econòmica a la ciutat, que va permetre que no es perdés cap curs o taller durant el passat any, tot i les retallades des del SOC i el seu vessant formatiu el 2020.

Un dels tallers amb més alumnes és el d’audiovisual | Victòria Rovira

Comentaris
To Top