El Club recupera el lideratge i l’Escola Pia es deixa dos punts a Pallejà

Els nedadors, celebrant un dels vuit gols / LLUÍS FRANCO

Amb els deures fets des de fa setmanes, el Club Natació Sabadell tenia l’oportunitat de deixar fora de joc abans del que hom podia pensar el Manresa, un candidat a estar entre els vuit millors, i ho va aconseguir (8-5). No va ser, ni de bon tros, la millor tarda de l’equip de Borja Burgos, que veia com només tres minuts després d’iniciar-se el duel ja perdia per 0 a 3. La feblesa defensiva explicava aquest marcador que obligava el tècnic nedador a demanar un temps mort per aturar l’hemorràgia. Un avís per a navegants a menys d’un mes d’iniciar el decisiu camí cap al play-off, on la falta de concentració es pot pagar molt cara. Amb la sensible baixa de Dani Castro, Pep Font i Christian Rodríguez van agafar les regnes de l’equip i amb un obrir i tancar d’ulls tornaven la igualada. Reacció de líder que culminaria Marc Elias abans del descans (4-3).

A la represa, Carlos Corvo va donar ales als visitants (4-4), que sense ser protagonistes del joc es mostraven molt efectius davant la porteria de Josep Maria i tornaven a encendre les alarmes del pavelló del Nord (4-5) amb el gol de Manu. L’aparició de Pep Font, amb dues dianes gairebé consecutives, permetien encarrilar una victòria que, més enllà de permetre recuperar el lideratge, ha de servir d’avís per als pròxims compromisos davant els millors de la categoria.

Desaprofiten tres gols de renda

L’empat in extremis del Calvià en el derbi balear davant el Gasifred mantenia de bat a bat les portes d’accés entre els vuit primers per a l’Escola Pia, però el dolorós empat a Pallejà (3-3) obligarà a una carambola en la darrera jornada per assegurar-se la permanència a la categoria. I això que la primera meitat va ser de domini total i absolut de l’equip de Pedro Donoso, que marxaria al descans amb gols de Graell i Loinaz (0-2) davant un equip que no inquietava la porteria escolàpia. El guió del partit va tenir continuïtat a l’inici del segon temps, amb el 0 a 3, obra, novament, de Graell. Però el joc al límit del reglament de l’equip de Fernandao va donar ales als locals, que trobarien el camí del gol fins en tres ocasions, culminant així la remuntada (3-3). Tot i intentar-ho durant diversos minuts, aquesta vegada la tàctica del porter-jugador no va tenir l’efecte esperat per lamentació dels sabadellencs.