Oci i cultura

El nou inquilí de l’edifici modernista, al maig?

Façana de l'edifici del carrer Gràcia / LLUÍS FRANCO

Fa més d’un any que l’edifici modernista de la Fundació 1859 Caixa sabadell es troba buit, després que BBVA traslladés les seves oficines al carrer Sant Quirze, fora d’aquest emblemàtic espai. La Fundació ha treballat intensament, des de llavors, per trobar un altre llogater.

I és que els ingressos que genera el lloguer son clau pel funcionament de la Fundació i les seves activitats, que són en la imensa majoria gratuites. “La supervivència de la programació depèn del lloguer”, ha manifestat el president de l’entitat, Joan B. Casas, ja que suposa una elevada font d’ingressos.

I a continuació, ha avançat que espera tenir resolt el tema en breu i poder anunciar públicament, el mes de maig, el futur d’aquest equipament.

Es treballa en trobar un únic llogater, i a hores d’ara hi ha converses encarrilades, però Casas no n’ha avançat més detalls per mantenir la discreció en les negociacions. Qui ocuparà l’espai seguirà sent encara una incògnita durant un temps, i tant podria ser una entitat pública com privada. Instal·lar-se en aquest edifici de 4.000 m2 no és fàcil per ningú, i tampoc hi ha tantes empreses o institucions que el puguin ocupar ràpidament.

Joan B. Casas, president de la Fundació / VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top