Oci i cultura

L’Espai Cultura i la masia de Can Deu, a la remuntada després de l’any més atípic

Imatge d'arxiu dels acessos a l'Espai Cultura / LLUÍS FRANCO

Demà, 14 de març, es compleix exactament un any de la declaració de l’Estat d’Alarma. Res ha estat fàcil des de llavors, marcat pel confinament i les restriccions. I tampoc en el sector cultural, on la programació ha estat alterada i s’ha vist obligat a preparar activitats sota l’espasa de Dàmocles que finalment s’haguessin de suspendre.

I tanmateix, la resiliència. O altrament dit, la capacitat de superar l’adversitat i adaptar-se a la nova situació. Aquesta és l’escenari en el que ha treballat la Fundació 1859 Caixa Sabadell, tot apostant per mantenir moltes de les activitats mitjançant el canal de Youtube. “Ja sabíem que caminàvem cap a una transformació digital profunda, però aquesta pandèmia ha accelerat del tot el procés”, explica Joan Carles Sunyer, director de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. “Tota manera, les noves tecnologies ens han permès no deixar desatés el nostre públic habitual”, afegeix. 

Bosc de Can Deu / LLUÍS FRANCO

Però l’estat epidemiològic actual (i l’horitzó de la campanya de vacunació) permet un marge per l’optimisme. “Presentem una programació per enguany amb esperança, esperem que tot vagi a menys”, diu Sunyer. De fet, la Fundació ja va reobrir els jardinets de l’Espai Cultura la setmana passada, tota una fita en la represa de la normalitat. I també amb activitats presencials, com ara les exposicions. De fet, s’acaba d’inaugurar mostra que explica el vector científic que s’amaga darrera les joguines clàssiques (una baldufa, un avió de paper, un molinet de vent…). A més a més, dimarts vinent s’inaugura una segona exposició, concretament de fotografia paisatgística.

La vida brolla a l’Espai Cultura. Però també a l’Espai Natura. I és que la masia de Can Deu (i les 75 hectàrees de bosc protegit) s’ha consolidat com una referència en la divulgació del món rural. I no només a Barcelona, sinó també a comarques com el Barcelonès, el Vallès oriental i el Maresme (d’on provenen un alt percentatge de les visites escolars que rep la masia, d’uns 10.000 escolars anuals). Sunyer, a més a més, avança que aquesta primavera inauguren un nou eix, centrat en la sostenibilitat. “Hem instal·lat una placa fotovoltaica, amb la que explicar les energies renovables”.

Comentaris
To Top