Ciutat

Denuncien retards de fins a dotze dies en el servei postal

De cinc a dotze dies sense veure el carter. El servei postal universal està patint retards als barris de Can Rull, Castellarnau i la Concòrdia, segons han denunciat alguns afectats al D.S. i han confirmat treballadors de Correus. La raó, segons els repartidors de l’empresa pública estatal, és la “manca de personal” i la “sobrecàrrega” que pateix la unitat de repartiment 4 (UR4), que dona servei a aquests barris de Sabadell.

“Si no es cobreixen les baixes dels companys i es prioritza la paqueteria per davant del servei universal, sorgeixen problemes”, explica un dels repartidors de Sabadell, que prefereix mantenir l’anonimat. Un altre treballador lamenta que siguin els carters qui hagin de donar la cara: “La gent ens demana explicacions, i tenen tota la raó”, subratlla. Els usuaris ho estan notant. L.S, veïna de Can Rull, havia de rebre una entrega “urgent” a mitjans de març i, quan va arribar, la cita havia caducat.

La unitat de repartiment 4 (UR4) de Sabadell /VICTÒRIA ROVIRA

També C.L, un autònom de la Concòrdia, està a l’espera de rebre una carta de pagament domiciliat per poder cobrar una factura. Aquesta mateixa escena es va reproduir al Poblenou durant el mes de desembre. Un dels afectats, P.C, assegura que van estar fins a dos mesos esperant un certificat mèdic. A aquest barri, però, ja s’ha reprès la normalitat del servei. Fonts de Correus, però, asseguren a aquest diari que l’empresa compleix amb els terminis a Sabadell.

Vaga indefinida a la UR4

Els treballadors de la UR4, situada al carrer de Guadarrama al barri de Ca n’Oriac, han convocat a títol individual una vaga indefinida per al proper dimarts 6 abril, que aturaria el repartiment als barris que ja estan afectats.

Malgrat que es tracta d’una convocatòria ferma, els treballadors consultats avancen que estan oberts a desconvocar-la si aconsegueixen negociar amb Correus la contractació de més personal i la millora de les condicions actuals: “Si no es cobreixen les baixes, els carters no podem assumir més zones de les que ja atenem. I les cartes s’acumulen a la unitat”, lamenten fonts de la UR4.

D’altra banda, fonts sindicals del Vallès Occidental avancen que, paral·lelament, convocaran mobilitzacions la setmana vinent en l’àmbit estatal per reivindicar els drets dels treballadors.

L’empresa busca personal

Correus ha obert la borsa de treball per cobrir temporalment 18.810 llocs de feina operatius a tot Catalunya, que se sumarien a les incorporacions de 2020.

Comentaris
To Top