Oci i cultura

Joventuts Musicals torna al Principal amb música de saló

Els quatre components de Quartet Calders / D.S.

L’entitat Joventuts Musicals prossegueix amb la seva temporada i ofereix demà un viatge musical a través dels llenguatges de dos dels grans compositors per a quartet de corda.

Serà demà dimecres, 7 d’abril, a les 19.15 h. Les sessions de Música al Saló tenen lloc a la sala superior del Teatre Principal. 

Començaran aquest camí amb un W. A. Mozart enèrgic i explosiu irradiant la vitalitat del jove compositor vienès, que escriu els Divertimento K136-138 amb només 16 anys. 

Una obra amb un llenguatge harmònic clar i senzill però amb melodies brillants, escrita just després del seu primer quartet de corda. Ens trobem davant l’exemple perfecte per il·lustrar l’equilibri i la transparència propis del classicisme musical.

El concert de demà inclou peces de W. A. Mozart i de Franz Schubert

Després arribaran al plat fort del programa amb una de les figures centrals del romanticisme alemany. Franz Schubert escriu el quartet de corda n. 13 Rosamunde a començaments del 1824 quan fa un gir en les seves prioritats musicals i deixa la composició de Lieder per centrar-se en la música de cambra instrumental. 

El sobrenom de l’obra es deu al fet que la melodia del segon moviment és el tema que Schubert va compondre per a l’entreacte de la música incidental de l’obra teatral Rosamunde, princesa de Xipre, d’Helmina von Chézy. 

El Quartet Calders està comport per Júlia Álvaro (violí), Alba Ramírez (violí), Alex Rodriguez (viola) i Miquel Felip (violoncel).  

Comentaris
To Top