Publicitat
OBITUARIS

Benet Urpí i Joan Flaqué

[Per Jordi Roca Casadevall, president del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell]

Són temps complicats per a l’hostaleria i és justament en aquest període que ens han deixat dos grans homes, grans empresaris, molt estimats a Sabadell, en Joan Flaqué i en Benet Urpí.

Van ser dos hostalers genuïns, que sentien i vivien la professió, fins al punt de voler que tots els restaurants i bars anessin plegats per fer una restauració forta i de qualitat a la ciutat. Van ser pals de paller de la nostra entitat, la nostra inspiració. Era el 1975, comença la Transició i un grup d’empresaris d’hostaleria de la ciutat, davant dels canvis socials i econòmics, decideixen fundar el Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell. 

Flaqué i Urpí, en una imatge d’arxiu / CEDIDA

El 7 de juliol del 1977 es presenta la primera junta directiva, amb Antoni Santanyes, Miquel Soley, Pere Codinach, Pere Costa, Benet Soley, Pere Llorenç, Antoni Gubert, Joan Flaqué i Genís Vilaplana. A partir del 1982 i fins al 1998, en Joan Flaqué presideix l’entitat acompanyat per en Benet Urpí. Des de llavors, hem seguit el seu repte d’aconseguir que aquesta gran professió, tan intensa i tan apassionant, no sigui només la de passaplats com els deien abans, sinó orgull de professionals avesats a atendre tothom amb rapidesa, simpatia i excel·lència i, al mateix temps, obligats a ser entesos en psicologia, humanitats o política.

Volem expressar el nostre condol més sincer a la família i a tota l’hostaleria de la ciutat per la pèrdua d’aquests referents de la professió.

Formaran part indispensable i per tota la vida del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell.

Publicitat
Comentaris
To Top