DSFamília i nens

Una combinació que va incrementant adeptes

S’aprèn mentre es treballa, un fet que facilita una inserció laboral molt més ràpida
S’aprèn mentre es treballa, un fet que facilita una inserció laboral molt més ràpida

La formació professional dual suposa la combinació entre estudis al centre educatiu i treballar a l’empresa. La diferència essencial amb la modalitat tradicional és que a la dual l’empresa té la seva part de responsabilitat en la formació dels alumnes i, per tant, no només hi ha un aprenentatge teòric a les aules, sinó que també hi ha unes pràctiques remunerades a un centre de treball.

Aquesta formació professional dual aporta una experiència autèntica en el món laboral, ja que l’alumnat que opta per aquesta opció passa moltes hores treballant i aprenent tota una sèrie de coses que li serviran, i molt, en les feines o tasques que es trobarà en el futur en el seu sector.

Seguiment personalitzat

També cal destacar que els estudiants d’aquesta modalitat compten amb un seguiment personalitzat de la formació per part dels tutors del centre i de les empreses. Els alumnes, a més, reben una remuneració durant la seva estada a l’empresa, que pot procedir, a vegades, d’una beca.

Hi ha estudis que apunten que els alumnes que superen amb èxit la formació professional dual aconsegueixen una inserció laboral que no està gaire lluny de la que assoleixen els estudiants amb estudis universitaris.

Els avantatges més destacats per a l’alumne que tria aquesta possibilitat són la possibilitat d’aprendre mentre es treballa amb elements que poden ser transcendentals per al seu futur laboral, les opcions que té després per aconseguir una feina, la retribució econòmica i les virtuts de poder acollir-se al règim de la Seguretat Social, adquirir experiència, tenir un tutor d’empresa i un tutor del centreeducatiu,icomprovardeprimera mà si el cicle triat s’ajusta a les expectatives que es tenien al principi de cursar-lo.

D’entrada, la formació professional dual es pot emprar a totes les famílies professionals que interessen més a les empreses i tenen més motius de participar en aquesta modalitat. Algunes especialitats són preferides per les empreses per les seves necessitats, per la poca disponibilitat de personal preparat o per relleu generacional. Les col·laboracions més cobejades són en el sector industrial.

Comentaris
To Top