DSFamília i nens

Guia per trobar un lloc adient per treballar

Les empreses s’entrevisten amb els possibles candidats
Les empreses s’entrevisten amb els possibles candidats / CEDIDA

– Sergi Estapé –

Per trobar empreses on els alumnes de formació professional puguin fer les pràctiques, els centres educatius tenen diferents opcions. Com explica la cap d’Escola Empresa dels Salesians, Núria Díaz, l’Ajuntament de la ciutat facilita noms de possibles empreses i, després, “nosaltres contactem amb elles i els expliquem el funcionament que tenim per treballar la formació en centres de treball i la dual, i com fem la selecció d’alumnes”.

Però hi ha un requisit que considera imprescindible i és el d’anar a visitar l’empresa candidata i conèixer-ho tot de primera mà. L’altra forma de trobar empreses que vulguin acollir alumnes de diferents cicles és anar “a buscar-les nosaltres”, diu Díaz, que afegeix que “hi ha alumnes que també ens porten empreses”.

El primer contacte

Segons la cap d’Escola Empresa dels Salesians “és molt important fer un primer contacte amb l’empresa i les visitem perquè et coneguin i tu a ells, i establir confiança”. A partir d’aquest primer contacte, el centre educatiu inicia una selecció dels alumnes que poden encaixar millor a cada empresa.

“Depenent del perfil de treballador que vol l’empresa, el claustre de professors fa una valoració dels alumnes i els que poden encaixar-hi”. Després, es fa un enviament dels currículums dels alumnes candidats i les empreses els truquen i procedeixen a fer les entrevistes.

Òbviament, assenyala Díaz, “ens podem equivocar” i que l’alumne que semblava que encaixava a una empresa, finalment no hi encaixa. És una cosa que pot passar, però no suposa cap daltabaix. Es pot arreglar. Amb el tema de la Covid-19, comenta, “costa més trobar empreses i moltes també han tancat”, cosa que ha provocat que molts alumnes s’hagin quedat “aturats”.

Comentaris
To Top